Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Kaç Kişilik
8 kişilik
Pişirme Süresi
30 dakika
Hazırlama Süresi
50 dakika
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Malzemeleri
2 su bardağı pirinç
2,5 çay bardağı zeytinyağı
2 soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım limon
yarım demet maydanoz
Nane
kırmızıbiber
karabiber
tuz
500 gr. salamura yaprak
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?
Pirinç ılık suyla ıslatılır.
Soğanlar yemeklik doğranır.
Bir tencerede 1.5 çay bardağı kızdırılmış zeytinyağla kavrulur.
Ölünce salça konulur, karabiber,nane, kırmızıbiber ve tuz atılır.
Islatılmış yıkanmış süzülmüş pirinç de aktarılır ve biraz kavrulur.
1 su bardağı kaynar su eklenir.
Suyunu çekince ocaktan alınır.
Yarım demet doğranmış maydanoz ve yarım limon suyu ilave edilir,karıştırılır.
Soğumaya bırakılır.
Yarım saat kadar ılık suda bekletilmiş yapraklar, tekrar birkaç kez ılık suyla yıkanır.
Süzgeçte süzdürülür, biraz da el yardımıyla kalan suları aldırılır.
Yaprağın mat kısmı( damarlı kısmı) içe gelecek şekilde serilir.
Sap tarafına boylu boyunca 1 tatlı kaşığı kadar iç serilir.
Sigara böreği gibi rulo sarılır.
Pişirmek için; düdüklü tencerenin dibine birkaç yaprak serilir.
Sarmalar çok da sıkışık olmayacak şekilde dizilir.
Üzerlerine 1 çay bardağı zeytinyağı gezdirilir.
Tabak kapatılır.
2 su bardağı ılık su dökülür,pişirilir.
Tencere ılıyınca servis yapmak üzere çıkarılır.

Afiyet olsun ^^