Oğuzhan Nickli Üyeden Alıntı
İnsanlar hep umursamaz sen ne bakıyorsun. 15 temmuzda eve stok yapanlar da vardı. milyonluk şehirde uymayanlar elbette çıkacak bunlar göz önüne alınmalı. bizim esenleri bilmiyorum evin buralar kabalık değildi ama başka yerlerde yığılmalar oluyor. bu da doğal yani. 20 kişi sırada olsa 2 metre mesafeyi kimse koymaz doğal olarak.
virüse hazır olmak gerek ama devletinde hazır olmayanlara karşı planı olması gerek. 83 milyon şak diye hazır olmuyor veya hazır olmaya çalışmıyor. devletinde eksiklerini konuşmak gerek. İyisinde destekler söyleriz, kötüsünde de.
Dostum sokağa çıkma yasağı erken ilan edilen avrupa ülkelerinde de tüm yağma senaryoları yaşandı.48 saate varan bir nöbetten çıkan ingiliz hemşire ( ingiliz diye hatırlıyorum ) ekmek almak için markete girdiğinde boş rafları görüp ağlamıştı.Ülkede sembol haline gelmişti hatta.
Bizde de milyonları bulan bilinçsiz vatandaşlarımızın akabinde aynı olaylar yine yaşanacaktı.Ben şöyle bakıyorum,erken ilan edilse milyonlar süpermarketlerde izdihama neden olacaktı. ( ne dedim azönce,adam bira stokluyor,ben ekmek arıyorum. bilinçsizlik ötesi ) Ancak şuan gelinen noktada zaten bu senaryolara hazır olmalıydık.Sen ve ben gibi,ekmek düşünüp bulabilirsek alıp bulamadıysak önceden aldığımız unla annemiz bir şeyler yapar elbet diyip evimizde kaldık.( çünkü sen de benim gibi düşünüp unu 2gün rahat yetecek kadar almışsın (: ) Bunun adı bilinçli olmaktır.Bunun adı olaylara hakim olup felakete hazırım zaten demektir.Gelinen noktada kızdığım husus bu.
Yahu amaç millet mahallesinden çıkmasın.Aç kalacağınızı düşünmeyin fırınlar da açık (: Bu iş hafta sonu havaların güzel olmasından dolayı dışarılarda yaşanacak bilinçsizliği önlemek içindi.Ha ne oldu kısmen evet ele ayağa bulaştırılan bir durum var.
Şunu da reddetmiyorum,alınan kararda belediyeler gibi organizasyonu sağlayacak,katkı yapacak kurumlar
önceden bilgilendirilmeliydi.Ama bu hususta da İmamoğlundan değil de Mansur Yavaş'dan bu açıklamayı duyarsam inanırım.Bunda da netim.
- “Vatan savunmasında gereğinden fazla merhamet, vatana ihanettir . . .”
Mustafa Kemal Atatürk
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.