Böyle bir süreçte iyimser düşünmek pek tabii önemli ama gidip poliyanacılık oynamanın da artık bir manası yok bence. İyi düşünelim, iyi şeyler olacak ile işler yürümüyor. Bunu 2 ay önce yaz geliyor, holeyyyy corona bitiyor diye herkes yapmıştı ama maalesef sonuç ortada.

Bizim halkımızda şöyle bir sorun var. Hep bardağın dolu tarafına bakarız. Zaten bu yüzden bu durumdayız ya . Böyle durumlarda bardağın boş tarafı daha önemli bir hal alır maalesef.

En azından ona göre önlem alır, olası kötü ihtimallerde yıkılmaz veya hazırlıklı olursun.

Aşı olayı için ise pek ümidim yok. Umarım yanılırım. Zira bu aylarda sözde aşı çıkacaktı bir kaç önceki haberlere göre. Şimdi ise Eylül deniyor. Bunun seri üretimi, halka ulaşması derken 1 seneyi bulur. Bir haftada virüs dünya genelinde (son 1 hafta) 500 bin insanı enfekte etmiş ki, her hafta bu katlanarak artacak. Yani aşı bulunana kadar zaten @Jön TüRk dediği gibi alayımız coronalı olacağız .

Ülkemizde üstekileri deyince "felaket tellalığı" yapma derler. iktidarın sloganıdır bu aslında . insanlara masal anlatmak yerine, koltukları gitmesinde, oy düşmesin diye insanlara duymak istedikleri değil de, gerçekleri söyleseler keşke.

Mesela iktidar masal anlatıyor. Diyor ki; Türkiye harika, süper. Avrupa, Amerika bohu yedi diyorlar. İyi diyorsun, peki en kötü senaryomuz nedir diyorsun, şehir hastanemiz var diyorlar.

Arkadaş bu ülke sistematik olarak son 15 yıl cahilleştirip, bilinşsizleştirildi. Sen bu halka toz pembe hayallar satarsan, bu halk evde durmaz. Zaten durmuyorda.

Bu halka direk diyeceksin ki; "arkadaşlar tünelin ucu bombok bir yere çıkıyor sakın evden çıkmayın, sevdikleriniz ile vedalaşmak istemiyorsanız evinizde durun."

Bak bunu de. Sokağa çıkma yasağı kadar etkili olmazsa, bende bir şey bilmiyorum.

Şu an izolasyon, çekomasyon diyerek halk evde durmaz. Ya sıkıldım diyenler, her şey iyi gidiyor diyenler yüzüne sürecin/virüsün ne kadar tehlikeli olduğunun farkına varmayanlar yüzüne maalesef imkansız.

Yahu daha geçen vatandaşa soruyorlar niye çıktın diye, "ee ülkemiz iyiye gidiyormuş, ameriga değiliz ki" diyor adamlar. Sırf siyasi hırsın yansımasıdır bunlar maalesef.

Bir de şu ifadeye kızıyorum artık "Allah ne derse o olur" töbe töbe ya . Pek tabii öyle ama o zaman aşı falan bulmasın kimse, hasta olanda hastaneye gitmesin tedavi olmaya. Ne de olsa şifayı Allah verir. Bu düşünce ortaçağda, veba salgınında yok oldu gitti. O zamanda bu salgının nedeni kötülükler denmiş, Tanrı cezalandırıyor, şifayı elbet verir demişlerdi ama şifayı yine bilim insanları, aşılar ve tıpta vermişti. Şimdiki gibi .

Ayrıca benim korkum iktidar ileride virüs tehlikesi geçmeden, sırf sermayeyi memnum etmek için umarım işyerlerini falan açmak gibi çılgın bir işe imza atmaz. Zira 2 Mayıs THY seferleri New York'a açılmış ve seferlerin çoğu dolu. inanılır gibi değil!!.