Zeze Açık Profil bilgileri Zeze nickli üyeye ait bütün mesajları arattır Yarbay Üyelik tarihi: 29 January 2020 Mesajlar: 21.125 Konular: 7356 Cinsiyet:Bayan Seslenenler: 627 Mesaj(lar) Etiketleyenler: 37 Konu(lar) Alınan Beğeni: 5 Verilen Beğeni: 0 İlişki Durumu: ∞ Burç: Balik Takım: Galatasaray Rep Gücü: 70 Havale Nedir? Nedenleri ve Çeşitleri Nelerdir? İlk Yardım Nasıl Olmalıdır? 18 April 2020 # 1 Havale Nedir? Sinir sisteminin merkezindeki bir tahriş (irritasyon) yüzünden beyinde meydana gelen elektriksel boşalmalar sonucu oluşur. Vücudun adale yapısında kontrol edilemeyen kasılmalar olur. Havale nedenleri nelerdir?Kafa travmasına bağlı beyin yaralanmaları, Beyin enfeksiyonları, Yüksek ateş, Bazı hastalıklar. Nedenlerine göre havale çeşitleri nelerdir?Ateş nedeniyle oluşan havaleler Sara krizi (=Epilepsi) Ateş nedeniyle oluşan havale nedir? Herhangi bir ateşli hastalık sonucu vücut sıcaklığının 38°C'nin üstüne çıkmasıyla oluşur. Genellikle 6 ay–6 yaş arasındaki çocuklarda rastlanır. Ateş nedeniyle oluşan havalede ilkyardım nasıl olmalıdır?Öncelikle hasta ıslak havlu ya da çarşafa sarılır, Ateş bu yöntemle düşmüyorsa oda sıcaklığında bir küvete sokulur, Tıbbi yardım istenir (112). Yüreğinizi güzelleştirin. Çünkü bir ömür sizinle... To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts. Cevap Yaz