Konu
:
30. Haftanın Konuğu Mezarkabul
Tekil Mesaj gösterimi
Mezarkabul
Açık Profil bilgileri
Mezarkabul nickli üyeye özel mesaj gönderin
Mezarkabul nickli üyeye ait bütün mesajları arattır
Yüzbaşı
Nereden:
Taşucu
Konular:
39
Seslenenler:
41
Mesaj(lar)
Etiketleyenler:
18
Konu(lar)
Alınan Beğeni:
251
Verilen Beğeni:
562
Nereden:
Taşucu
İlişki Durumu:
Evli
Burç:
Kova
Takım:
Galatasaray
Rep Gücü
:
17
Cevap: 30. Haftanın Konuğu Mezarkabul
22 April 2020
# 7
Bence Matematik ve Geometri'ye saçmalık demenizi asla kabul etmiyorum. Muhasebe'yi matematikle alakasız görmenizi mantıklı bulmadım. Muhasebe için matematik gerekir. Sanırım bu ifadeleri kullanma sebebiniz matematiği sevmiyor oluşunuz.
Şimdi gelelim sorunuzun cevabına... Ben öğretmenlerimin beni yönlendirmemesi ve ailemin hatalı kararı sebebiyle liseyi meslek lisesinde okudum. 3 yıl boyunca matematik dersi vardı ama Lise 2'de 3 saate, lise sonda 2 saate düştü. Bu durumdan hiç hoşnut olmadım maalesef... Fen olarak da lise 1'den sonra sadece lise 2'de fizik vardı. Başka ders yoktu. Bu dezavantajla üniversite sınavına girdim. Üstüne bir de katsayı dezavantajı yaşadım. Eğer okul birinciliğim olmasaydı, matematik öğretmeni olamayacaktım.
Çok basit düşünmemek lazım. Meslek lisesinde tamamen mesleğe yönelik dersler koymak, bu okulun öğrencilerini seçeneksiz bırakmak olur. Son dönemlerde meslek lisesi öğrenciler seçeneksiz bırakılmaya doğru gidiyor. Sayısal dersler 3 ve 4. sınıfta seçemeli durumda. Bu sınıflarda öğrencilerin bu sayısal derslerden sadece 2 saatlik ders seçebiliyor. Fizik seçse matematik seçemiyor.
Üniversitede her bölümün eğer önlisans ise lisans karşılığı, bunun üstünde yüksek lisans imkanı vardır. Eğitimler, seçilen dersler, konular bunlar göz önünde bulundurularak belirleniyor.
Meslek Liselerindeki Matematik dersleri ile ilgili görüşlerim de mevcut... Şu an mevcut matematik müfredatı önce yıllara göre basitleştirilmiş durumda. Bu gayet güzel... 3-4. sınıflar için 2 saatlik temel matematik dersleri var. Bu seçilen konular gayet güzel. 9 ve 10. sınıf konularını meslek liseleri için ağır buluyorum. Öğrencilerin anlamayacağı konular yerine; orta okul konuları meslek liselerinin 9. ve 10. sınıflarında verilse gayet verimli olur. Şu anki matematik müfredatı meslek liselerinin 9 ve 10. sınıfları için hiç verimli olmuyor.
Kaç para, kaç yalan, bedeli nedir yaşamanın?