Merhaba arkadaşlar,

Sizlere sorduk "Uzaylıların dünyamızın ziyaret ettiklerine inanıyormusunuz ?" diye. Cevaplar aşağıda, keyifli okumalar..

@Karadeniz

İnanıyorum olduklarına

@İlkiz

Varlar ama Dünya'ya geldiklerine inanmıyorum. O tür videoların ya da bununla ilgili bize bir şeyler anlatan insan, medya, film ve sinema dahil bütün sektörlerde kullanım amacının prim yapmak ve insanlara masal satmak olduğunu düşünüyorum.

@Melodram

uzaylı olsam kendi kendime ''bunlar eğitilmez, bunlarla uğraşılmaz be kardeşim'' der, ele geçirmeyi bırak ziyaret bile etmezdim ama uzaylı değilim.
inanma konusuna gelirsek de hiç uzaylılar var mı yok mu diye düşünmedim, bir gün gelip ele geçireceklerse de sıkıntı yapmıyorum, hepimiz aynı anda gidici olacaksak.

@Lokomotif

Bu konuda Ahmet Çakarla aynı düşüncedeyim: "Uzaylılar aramızda" ve bize çok yakınlar

@Lawrance

Uzaylı mıdır, başka bir şey midir bilmiyorum ama gelen bir şeyler var..

@Zeze

Dünyalılar uzaya gidiyorsa, uzaylılar niye dünyaya gelmesin ki? Gelebilirler, gelmişte olabilirler. Ama ben görmedim, görmediğim için gelmişlerdir diyemem.

@Regex

Benim adım Arif. Bizde her şey olur, Uzay konusunda yanlış olmaz. Amerikan başkanı dahil herkesi devreye sokun! 2008 yılında Komutan Logar ve Tihulu geldiler. Şahitlerim var. Evet.

@mamihlapinatapai

Ne demek inanıyor musunuZ?
Tabiki geliyorlar

@ares29

Bu konuda muallâktayım, bi yanım var diyor diyer yanım yok diyor inancım gereği
Net bir fikre sahip olmam için kanıt , somut delil gerek.

@Elegance

Inanmakla kalmıyorum bazen aramızdalar diye düşünüyorum bile

@Renksiz

Dünya dışı yaşam olduğuna inanıyorum ve ziyaret ettiklerini de düşünüyorum.

@Lothbork

Şöyle ki yaşadığımız dünya gezegeni uzayda olduğu için bizde uzaylı sayılırız
Dünya dışı varlıklar gezegenimizi ziyaret etmiş olabilir, yani inanıyorum. Gerçi varlıkları saklanıyor, bazen de önemli kurumlar var olduklarını gösteren videolar yayınlıyorlar.

Şu uzaylılar dünyayı yok etse de bari bitmek bilmeyen toprak, para vs kavgaları bitse.

@Arthuil

İnanmıyorum. Ayrıca yaşam formları mutlaka "humanoid" olmak zorunda da değil. Basit ölçekte yaşayan tek hücreli ya da az gelişkin çok hücreliler de uzayda yaşıyor olabilir. Bunu zaman gösterecek.

@HUNTER47

Ben İnanmıyorum

@Melisa

ben inanmıyorum uzanlıların varlığına ki dünyayı nasıl ziyaret etsinler

@Tomris

inanmıyorum.

@Cigdem

yoo inamıyorum.

@rainbow6

i want to believe deyip, The X-Files mottosu ile girişi yapayım.

Ben inanıyorum. Aslında bununla ilgili binlerce kanıt ve söylenti var. Her ne kadar bunları dile getirince, uzaylı komplosu, deli saçması deseler de, yer yer hükümetlerin aba altından sopa gösterir gibi bazı görüntüleri veya kayıtları dünyaya servis etmesi de tesadüf olmasa gerek.

Açıkçası böyle bir şey olduğuna inanıyorum ve bunun açıklanmasının kaos yaratacağı için açıklanmadığını düşünüyorum.

Peki nedir o kaos ?. Eğer dünya dışı, bizim suretimizden farklı zeki bir canlı türü açıklanırsa, dünyada dinler komple yerle bir olur . Parantez açayım. Başta Türkiye olmak üzere, dünyada deizm ve ateizm yükseliyor. Belki 50 sene sonra ortam hazır olunca çat diye söylerler, bilemem.

Evrende yalnız değiliz, o kesin. Nihayetinde evrenin yüzde 5 (gözlemlenebilir evren) keşfedilmiş ve bu evrende 2 trilyon galaksi olduğu söyleniyor. Her galakside de milyarlarca/trilyonlarca yılsız/gezegen olduğunu düşünürsek, ve hepi topu bu olayın yüzde 5 için geçerli olduğunu düşününce, sadece dünyada yaşam olduğunu düşünmek tuhaf kaçar bence.

Ha keza bu konu ile ilgili her daim taptığım Arthur C. Clarke'ın sözünü yine ekleyeyim; "İki olasılık var: ya evrende yalnızız, ya da evrende yalnız değiliz. İki olasılık da eşit derecede ürkütücü..."

Ayrıca "ulan madem var neredeler, niye Star Trek'deki gibi gelip bizle oynaşmıyorlar" diyen varsa, Neil deGrasse Tyson'in şu efsane ötesi tespitini ve bir o kadar haklı tespitini izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. (07:40'dan sonra)

Truth is Out There diyerekte, yine The X-Files mottosu ile sözü bitireyim.