Üç Tuğ Açık Profil bilgileri Üç Tuğ nickli üyeye ait bütün mesajları arattır Sivil Üyelik tarihi: 19 July 2018 Mesajlar: 2.675 Konular: 848 Cinsiyet:Bay Seslenenler: 25 Mesaj(lar) Etiketleyenler: 12 Konu(lar) Alınan Beğeni: 164 Verilen Beğeni: 0 İlişki Durumu: Yok Burç: Koc Takım: Turkiye Rep Gücü: 0 Tam Uyak Nedir? Tam Uyak Örnekleri 20 July 2018 # 1 Tam Uyak: Bir ünlü ve bir ünsüzün ses benzerliğine dayanan kafiyedir. Türk şiirinde en çok tam kafiye kullanılmıştır. NOT: "â, û, î" ler de ikişer ses olarak kabul edilir. Örnekler: Bütün sevgileri atıp içimden Varlığımı yalnız ona verdim ben Elverir ki bir gün bana derinden Ta derinden bir gün bana “gel” desin Geçti bir cenaze peşinde ömrün Bilemem, vardığın neresi, bugün Her gün yürüdüğün kadar yürü dün Arkasından kendi ölünün, gördüm Her şey yerli yerinde; masa, sürahi, bardak Serpilen aydınlıkta dalların arasından Büyülenmiş bir ceylan gibi bakıyor zaman Sessizlik dokunuyor bir yerde yaprak yaprak Çiçek ülkesinden girerken yaza Örer her doğan gün bir altun koza Geçince başlayacak bitmeyen sükûnlu gece Guruba karşı bu son bahçelerde, keyfince Dostu etme lâtifeyle fedâ Hakk-ı nân u nemeki etme hebâ Bir dalda iki kiraz Biri al biri beyaz İlâhi Kadir Mevlâm Güzelini bize yaz Cevap Yaz