Arthur Açık Profil bilgileri Arthur nickli üyeye özel mesaj gönderin Arthur nickli üyeye ait bütün mesajları arattır Yarbay Üyelik tarihi: 04 December 2017 Nereden: İstanbul Mesajlar: 7.207 Konular: 2719 Cinsiyet:Bay Seslenenler: 294 Mesaj(lar) Etiketleyenler: 56 Konu(lar) Alınan Beğeni: 1140 Verilen Beğeni: 1282 Nereden: İstanbul İlişki Durumu: Evli Burç: Kova Takım: Galatasaray Rep Gücü: 16 İki Nokta ( : ) 21 July 2018 # 1 Kendisinden sonra örnek verilecek cümlenin sonuna konur: Yeni harfler alındıktan sonra eski yazı ile bir tek kelime bile yazma*yan iki kişi görmüşümdür: Atatürk ve İnönü! (Falih Rıfkı Atay) - Buğdayla arpadan başka ne biter bu topraklarda? Ziraatçı sayar: - Yulaf, pancar, zerzevat, tütün... (Falih Rıfkı Atay) *Kendisinden sonra açıklama yapılacak cümlenin sonuna konur: Bu kararın istinat ettiği en kuvvetli muhakeme ve mantık şu idi: Esas, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. (Mustafa Kemal Atatürk) Kendimi takdim edeyim: Meclis kâtiplerindenim. (Falih Rıfkı Atay) Derler: İnsanda derin bir yaradır köksüzlük; Budur âlemde hudutsuz ve hazin öksüzlük. (Yahya Kemal Beyatlı) * Ses biliminde uzun ünlüyü göstermek için kullanılır: a:ile, ka:til, usu:le, i:cat. * Edebî eserlerdeki karşılıklı konuşmalarda, konuşan kişinin adın*dan sonra konur: Bilge Kağan: Türklerim, işitin! Üstten gök çökmedikçe alttan yer delinmedikçe ülkenizi, törenizi kim bozabilir sizin? Koro : Göğe erer başımız başınla senin ! Bilge Kağan : Ulusum birleşip yücelsin diye gece uyumadım, gündüz oturmadım. Türklerim Bilge Kağan der bana. Ben her şeyi onlar için bildim. Nöbetteyim ! (A. Turan Oflazoğlu) * Genel Ağ adreslerinde kullanılır: . * Matematikte bölme işareti olarak kullanılır: 56:8=7, 100:2=50 Cevap Yaz