Charismax Nickli Üyeden Alıntı
geçmiş olsun kardeşim.. bende yakalanmaya çalışıyorum bir takım cahilce bağışıklık kazanırım diyede çok sigara içiyorum sonum ne olur bir fikrim yok birde hatunum var tek olsam bişiler yapıcamda artık sakınmaya karar verdim.. zaten sakınınca gelir başa...
durumundan bahsedermisin mesela sigara kullanan bir insanmısın belirtileri bakanın ilerleyişi nasıl
eger tam anlatımın olursa belki pandeminin duyurulmadan önceki zamanda biz bu hastalıgı atlatmışta olabiliriz çünkü hasta olmuştuk . doktorada gitme huyum yok 3 4 gün geçmeden ama 7 gün sürdü yine gitmemiştim eşimde hasta olmuştu sonrasında ama geçti bitti .
Öncelikle yakalanmış atlatmış bile olabilirsin kardeşim.Herkesde farklı semptomlar gösteriyor.Belirtisi olduğundan %100 emin olmamakla birlikte,ben ciddi derece bulantı,kusma ve karın ağrısı yaşadım.Bu belirtileri birebir yaşayan diğer arkadaş da pozitif çıktı.İkimizde de ateş,öksürük vb. yoktu mesela,hala yok.Doktorlara sorduğunuzda ''Evet bu da beliritisi olabilir'' cevabı alıyorsunuz.

Sigara kullanmıyorum,verdikleri ilacın birisi yerli sanırım Atabay üretiyor.Yanına da bir sıtma ilacı veriyorlar,ciğerleriniz bayram ediyor (: Öksürük ve nefes darlığı yaşan birisi vardı,ilaçları aldıktan sonra ilk defa böylesine nefes aldığını hissettiğini söyledi.Gerçi ne olursa olsun nihatinde ilaç.

Bazı ilginç durumlardan da söz edeyim.Mesela annem 1 haftadır ve daha öncesinde benimle çok yakın temasdaydı.Aynı şekilde iş yerimden bir kaç arkadaş daha.Bunların testleri annem dahil negatif çıktı.Temasın en ötesini yaşadığımız halde.Hatta bir arkadaş günlerce 3 pozitifle yakın temaslı çalıştı,o da negatif çıktı.Bunun bazı sebepleri olabilir tabiki,o kişilerde daha sonra ortaya çıkabilir vs.

İşin içerisine girince daha iyi anlıyorsunuz.Muhtemelen yakalanmayan kalmayacak.Ancak şurası önemli,bu hastalığı ciğerlere indirmemek gerek.Boğazınızı yani ağzınızı hiç boş bırakmayacaksınız.Meyve,su,çay çeşitleri,limon,soğan,sarımsak,sirke ile gargara vb. sürekli tüketerek virüsü boğazda oyalayıp yoketmek gerekiyor.Boğaz noktasında çözerseniz ciğerlere inemeyeceği için hayati tehlikede ortadan kalkar.

Dün gece covid acildeydim gördüğüm manzaraları görmek istemezsiniz.