Geçen ay virüs ile ilgili işlemlerin en yoğun yapıldığı ve %50'si pandemi hastanesi olan şehir hastanesindeydim.2 farklı günde hem covid acilde,hem de test bölümünde saatlerimi geçirdim.Tablo çok netti.

Mesela gözün gördüğü en net olan şeylerden söz edeyim:

- Ambulans sizi hastaneye götürüyor,sonrasında kendi imkanlarınızla geliyorsunuz. ( pozitifsiniz )

-Test bölümlerinde sadece 1-2 saatlik dilimde 700'e yakın insan gördüm.Bunların kendi ağızlarından ve ön muayene doktorlarıyla olan iletişimlerinden pozitif olmuş 10 günün sonunda gelmiş,%100 pozitif belirtileri gösteren,hastalığı atlatmış ama belirtileri devam eden,2. testi istemeye gelmiş vs. kişiler olduklarını gördüm,duydum.( bu testler gün boyu sürüyor,1-2 saatlik sözünü ettiğim )

-Sözünü ettiğim bu kişilerin çoğu kendileri toplu taşımayla geldikleri gibi,dönüşte de toplu taşımayla döndüler.( 10 tanesi benim iş arkadaşımdı )

-Sosyal mesafe pandemi hastanesinde sıfır.Görevli ve doktorlar bezmiş durumda.Sağlam girersen %100 pozitif çıkarsın.

-Acil bölümünde yanlız bahsedilen yoğunluğu göremedim,girdiğim izole odası yarı kapasite doluydu.

Özetle,pandemi süreci,Fahrettin Koca'yı beğendiğimiz ilk aylardaki gibi değil.Tamamen kontrolden çıkmış durumda.Yada şöyle diyelim,devlet herkes bir şekilde yakalanacak,kalan sağlar bizimdir anlayışına girmiş..Bu işi denemeyi göze alan İngiltere'yi örnek aldılar heralde (:

Diğer bir konu,particilik bu ülkeyi 70 senedir bir yerlere getirmediği gibi,şimdi de getirmeyecektir.A partisi gidip B partisi,onların bakanları geldiğinde de aynı hayal kırıklığını yaşayacaksınız.Ha yok aşağıdaki komik arkadaşlar bu işi daha iyi çözerdi derseniz bir şey diyemem (: