Zeze Açık Profil bilgileri Zeze nickli üyeye ait bütün mesajları arattır Yarbay Üyelik tarihi: 29 January 2020 Mesajlar: 21.125 Konular: 7356 Cinsiyet:Bayan Seslenenler: 627 Mesaj(lar) Etiketleyenler: 37 Konu(lar) Alınan Beğeni: 5 Verilen Beğeni: 0 İlişki Durumu: ∞ Burç: Balik Takım: Galatasaray Rep Gücü: 70 Devlet Yönetim Şekilleri - Kısaca | Sosyal Bilgiler 18 November 2020 # 1 Devletlerin yönetim şekilleri nelerdir? Yönetim biçimleri, devletlerin idare şeklidir. Devlet şekli cumhuriyet olan, yani halk egemenliği olan devletlerde, yönetim biçimi bununla özdeş olarak demokrasi olmayabilir. Yönetim biçimi ile devletin kuruluşunun ve milletlerin hayat tarzlarının, dünya görüşünün derin bir ilgisi vardır. Aristokrasi Cumhuriyet Demokrasi Despotluk Federasyon Komünizm Konfederasyon Meritokrasi Monarşi Mutlakiyet Oligarşi Otokrasi Parlamenter monarşi (Meşrutiyet) Plütokrasi Teknokrasi Teokrasi Totalitarizm Yüreğinizi güzelleştirin. Çünkü bir ömür sizinle... To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts. Cevap Yaz