Bu konuyu benim yaptığım hatayı bu konuyu okuyanlar yapmazsın diye açıyorum

Bacaklarda ana damarda kapakçıklar var ve bunların ismi Ven. Kalp kirli kanı geri çektiğinde ven kapakları kapanıyor ve kanın geri sızması engelleniyor.

Ancak genelde genetik bazende çalışma şartları sebebiyle sürekli ayakta çalışmak yada sürekli oturarak çalışmak gibi venler yetersiz kalıyor ve kirli kan geri sızıyor. Bu durum özellikle Haziran-Eylül ayları arasında yani havanın sıcak zamanlarında ortaya çıkıyor. Sıcaklık sebebiyle damarlar genişliyor ve zaten yetersiz olan venler kanalı kapatamıyor.

Hasta yaz aylarında ayaklarının aşırı şişmesinden şikayet ediyor.

Bu durumun kesinlikle varizle karıştırılmaması gerekiyor. Bu bilgileri 3 sene boyunca gittiğim doktorlardan alamadım.
Eğer yaz aylarında ayaklarınız anormal şişiyorsa ve ağrı oluşuyorsa ilk iş aynada bacakların ön ve arkadan bakarak kontrolünü yapmak.

Yeşil veya mora çalan damar yoksa varis hastası değilsiniz. Bu şikayetlerle gittiğinizde malesefki standart doktorların tamamı varis teşhisi koyacak hatta lazerle varis ameliyatını teklif edecek. Birde üstüne garanti verecek.
Bana verdikleri gibi.

Lazerle varis ameliyatı yapıldığında damar yakılarak işlevsiz hale getiriliyor ve hasta olan ana damarsa o damarın kapatılması düşünülemez bile.

Malesef ülkemizdeki doktorların bir kısmı derin venöz yetmezlik hastalarını kazanç kapısı yapmış durumdalar. Benzeri hertürlü şikayeti lazerle ameliyata yönlendiriyorlar ki siz siz olun asla kabul etmeyin işe yaramayacaktır.

Derin venöz yetmezlik teşhisi ancak ve ancak doblör filminin alınmasıyla ortaya çıkıyor. Sızıntının miktarına göre gerçekten bu işte uzmanlaşmış kasaba bağlamamış bir doktor bulabilirseniz ilaç tedavisiyle iyileşebiliyorsunuz. Kendi kendinize yapabileceğiniz işlemlerse varis çorabı giymek değil . Arada bir ayakları kalp hizasından yukarı kaldırarak dinlendirmek. Soğuk suda bekletmek ve banyodan sonra tam çıkarken bacaklara soğuk su tutmak olabilir.