8bin gibi bir rakamı personele verirken yönetim kadrosundakilerle aradaki farkı korumak için yöneticilere vereceği rakamı nasıl ödeyecek?
Şu kısım çok önemli. Asgari ücret 8 bin olursa, yönetici maaşı da 17-18 bin olur . Ve çarşı karışır . Direk Venezuella olur, el arabası ile para taşırız .

Asgari ücret 900'den, 1300'e yükseldiğinde, bi restoranda yönetici idim. Bize verilecek zammı bekliyorduk. Hatta yönetici arkadaşlar ile makul bir zam gelmezse, gömleği çıkarıp, tişört giymeyi düşünüyorduk . Neyse ki hatırı sayılır zam yapmışlardı .

Ama 7-8 sene önce asgari ücretli ve yönetici arasında 2.5 kata kadar maaş farkı vardı. Şimdi ise neredeyse yüzde 50 civarında.

@Jön TüRk daha iyi anlar beni. Pek tabii kimseyi küçümsediğim yok ama personel tek iş yapacak, vardiyasını doldurup gidecek, hiç bir sorumluluğu olmayacak ve 2320 tl alacak.

Ama yönetici yeri geldiğinde personelin işini de yapacak, yönetime bakacak, 3-5 işi yapacak, yapacak da yapacak ve 3500-4500 tl arası maaş alacak. Bu mudur adalet.

Üstelik personel dediğin, lise terk, kariyer olmayan biri iken, yönetici birisi üniversite mezunu, yaşını almış ve kariyer sahibi biri. Yazık cidden şu ülkeye.