Han Açık Profil bilgileri Han nickli üyeye özel mesaj gönderin Han nickli üyeye ait bütün mesajları arattır Binbaşı Üyelik tarihi: 09 December 2020 Nereden: Huzur Mesajlar: 2.778 Konular: 1988 Cinsiyet:Bay Seslenenler: 35 Mesaj(lar) Etiketleyenler: 3 Konu(lar) Alınan Beğeni: 265 Verilen Beğeni: 114 Nereden: Huzur İlişki Durumu: Yok Takım: Besiktas Rep Gücü: 8 Açıköğretim TYT Baraj Puanı Kaç? 28 December 2020 # 1 Açıköğretim TYT Baraj Puanı Kaç? Bildiğiniz üzere Açıköğretim Fakülteleri, ön lisans bölümleri (2 yıllık bölümler) ve lisans bölümleri (4 yıllık bölümler) şeklinde ikiye ayrılmaktadır. Bu bölümlere gidebilmek için baraj puanını geçmeniz gerekiyor. Açıköğretim baraj puanı geçmek için de TYT’ye girilmesi gerekiyor. Baraj puanı geçildiği takdirde istenilen bölüme gidebiliyor. Peki TYT açıköğretim baraj puanı kaç? Eğer lisans tamamlama yapmak için lisans bölümlerinden birine gitmek istiyorsanız TYT’ye girmenize gerek yoktur, herhangi bir bölüme açıköğretim kayıt tarihleri içinde kayıt yaptırabilirsiniz. Bunun dışında liseden mezun olup açıköğretime gitmek isterseniz 2 yıllık ön lisans bölümleri için 150 puan, 4 yıllık lisans bölümleri içinse 180 puan almanız gerekiyor. Peki açıköğretim bölümleri nelerdir? Anadolu Üniversitesi AÖF 2 Yıllık Önlisans Bölümleri Emlak ve Emlak Yönetimi Ev İdaresi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Halkla İlişkiler ve Tanıtım İlahiyat İnsan Kaynakları Yönetimi İşletme Yönetimi Kültürel Miras ve Turizm Laborant ve Veteriner Sağlık Lojistik Marka İletişimi Medya ve İletişim Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Özel Güvenlik ve Koruma Perakende Satış ve Mağaza Yöneticiliği Radyo ve Televizyon Programcılığı Sağlık Kurumları İşletmeciliği Sosyal Bilimler Sosyal Hizmetler Spor Yönetimi Tarım Turizm ve Otel İşletmeciliği Turizm ve Seyahat Hizmetleri Yerel Yönetimler Adalet Bankacılık ve Sigortacılık Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Çağrı Merkezi Hizmetleri Dış Ticaret Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Anadolu Üniversitesi AÖF 4 Yıllık Lisans Bölümleri Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri İktisat Kamu Yönetimi Maliye Uluslararası İlişkiler İşletme Konaklama İşletmeciliği Türk Dili ve Edebiyatı Felsefe Tarih Sosyoloji Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Bölümleri Örgün eğitimin yanı sıra, açık öğretim fakülteleri aracılığıyla eğitim veren üniversitelerin sayısı günden güne artmaktadır. Bu üniversitelerden bir tanesi de Erzurum Atatürk Üniversitesidir. ATA-AÖF kısa ismiyle bilinir. Temel Yetenek Testi yani TYT’de istediği düzeyde başarılı olamayan (2 yıllık bölümler için ham en az 150 puan, 4 yıllık bölümler için ham en az 180 puan gereklidir.) ve hayallerini ötelemek isteyen adaylar, AÖF Bölümlerini tercih ederek sene kaybetmeden üniversiteli oluyorlar. Ayrıca 2. üniversitesini okumak isteyen ancak örgün eğitim almak için yeterli zamanı bulunmayan adaylar için de açık öğretim fakülteleri bulunmaz bir nimet. Erzurum Atatürk Üniversitesi‘nde yer alan 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans bölümleri aşağıda listelenmiştir. Atatürk Üniversitesi 2 Yıllık Ön Lisans Bölümleri Adalet Bankacılık ve Sigortacılık Çağrı Merkezi Hizmetleri Çocuk Gelişimi Dış Ticaret Halkla İlişkiler ve Tanıtım İlahiyat İş Sağlığı ve Güvenliği İşletme Yönetimi Lojistik Reklamcılık Sağlık Kurumları İşletmeciliği Sosyal Hizmetler Atatürk Üniversitesi 4 Yıllık Lisans Bölümleri Halkla İlişkiler ve Tanıtım İşletme Sosyoloji -Alinti- To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts. Cevap Yaz