Han Açık Profil bilgileri Han nickli üyeye özel mesaj gönderin Han nickli üyeye ait bütün mesajları arattır Binbaşı Üyelik tarihi: 09 December 2020 Nereden: Huzur Mesajlar: 2.778 Konular: 1988 Cinsiyet:Bay Seslenenler: 35 Mesaj(lar) Etiketleyenler: 3 Konu(lar) Alınan Beğeni: 265 Verilen Beğeni: 114 Nereden: Huzur İlişki Durumu: Yok Takım: Besiktas Rep Gücü: 8 Bela Ve Musibetlere Katlanmak 30 December 2020 # 1 BELÂ VE MUSİBETLERE KATLANMAK Yüce Allah (c.c) buyuruyor ki: Ey Muhammedi.. Kulumuz Eyyûb’u an. O, Rabbi-ne şöyle seslenmişti: “Gerçekten şeytan bana yorgunluk ve azap verdi.” Sâd sûresi, âyet: 41 Peygamberimiz (s.a.v) diyor ki: Bana gerçekten bütün kalbiyle salâvat getiren müf minin buğday tanesi kadar günahı kalmaz. Kişilerin çoğu öldüğünde yüce Allah (c.c.) meleklere; “Kulumun gönlünün meyvesini (ciğerparesini) mi aldınız?” diye sorar. Onlar da, “evet” diye cevap verirler. Sonra da aralarında şu konuşma geçer: Yüce Allah: – Kulum ne dedi? Melekler: – Sana hamdetti, şükretti ve “Allah için yaratıldık. Bir gün yine O’nun huzuruna çıkarak hesaba çekileceğiz” diyerek sana yöneldi. Yüce Allah: – Kuluma Cennette bir köşk verin ve o köşkün adını da hamd köşkü koyun. Münebbihoğlu Veheb diyor ki: Tevrat’ta peşpeşe gelen şu dört cümleye rastladım. Bu cümleler şöyle diyordu: 1. Allah kitabını okumaya devam edip de günahlarının affedilmeyeceğini sanan kişi, Allah’ın âyetleriyle alay eden küstahlardan biridir. 2. Zenginliğinden ötürü herhangi birine hürmet e-den kişinin şüphesiz ki dinin üçte ikisi gider. 3. Kaybettikleri karşısında tasaya düşen kişi Rab-binin hükmüne isyan etmiş olur. 4. Başına gelen belâ ve musibetten şikâyet eden kişi, muhakkak ki Rabbinden şikayetçi oluyor demektir. -Alinti- To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts. Cevap Yaz