Olayı biraz ortasından başlayarak değerlendireceğim.

Aşağı bak olayı,türbanlı bir öğrencinin türbanımı taktırmadılar demesi ( hepsi videolarla yalanlandı,doğru görüntüler servis edildi ) gerçeklerin ortaya çıkmasıyla provokatif bir olay olduğunu düşünüyorum.Akabinde Hdpli terör yandaşlarının herzaman olduğu gibi bu eyleme de koşarak gitmesi,gözaltına alınanların %70'inin öğrenci olmaması,Kabe figürlü resimlerin yerlere serilmesi de olayların bonus ödülü.
İşin bu noktası çok net farklı amaca hizmet ediyor.

Ancak diğer boyutu ele alacak olursak,mevcut rektör neden görevden alındı?Bilmiyorum.
Bildiğim kadarıyla bu atamalar şöyle oluyor;cumhurbaşkanına yetkin,yeterliliğe sahip adaylar sunuluyor ve bir tanesi seçilerek atanıyor.
Peki atanan bu rektörün sicili nedir,karanlık mıdır?Yeterli eğitim ve birikimi yok mudur?Bunu da bilmiyorum.Eğer ki Akp geçmişi var diye bu olaylar oluyorsa yapılanlar doğru değildir,yarın birgün farklı bir parti geçmişi olan birisi atanır ozaman da diğer karşıt görüşlü öğrenciler eylem yapar.

Peki atanan şahsın eğer sicili temiz ve birikimi de varsa neden bir fırsat verilmiyor?Öğrencileri daha göreve gelmeden nasıl bukadar olumsuz etkileyebilir?Bildiğim kadarıyla başkası da atansa zaten yine cumhurbaşkanının onay verdiği isim atanacak.

Burada problem mevcut rektörün görevden alınması sanırım.İyi de bu ülkede bunlara yabancımıyız yahu.