rainbow6 Nickli Üyeden Alıntı
Zincir marketlerin fahiş fiyat uyguladığını düşünmüyorum. Son 2 senede; asgari ücret, elektrik ve doğalgaz, dolar, girdi maliyetleri, benzin vs. en az yüzde 50 artmış
. üretim yok, tarım yok. Ee, marketler ne yapsın. O markete tedarik sağlayanlar ne yapsın
.
Ki, şu krizde kimsenin çıkıp "fırsatçılık" yapacağını sanmam. Kendileri patlar. Zira serbest piyasanın kralı oluştu artık. Bizim burada zincir + yerel olmak üzere, bir sürü market var. Mesela heinz ketçap birinde 15 iken, öbüründe 11
. 11 olanda x ürün 20 iken, 15 olanda başka ürün 14 tl
.
Konuya gelecek olursam; Ekrem ve Mansur başkanların, il bazında düşündüğü market projesi idi bu. Korona girince sekteye uğradı. Dün Sümerbank'ı kapatanların, bugün tarın kredi demesi de, epey ironik ve komik
.
Bim pandemi başladığından beri %110 ile rekor kırmış. Ciro değil, kar.Benzin
vb. artışlarda onlar rafa öyle bir yansıtıyor ki ruhumuz duymuyor.
Fırsatçılık şu noktada oluyor gözlerimle gördüm. A marketinde bir marka yağ B marketinde 4.24e varan fiyat farkıyla satılıyordu. Birçok üründeki alış fiyatını bir görseniz şok olursunuz. Örnek vereceğim ama gizlilik politikası yüzünden veremiyorum. Dolayısıyla zincir marketler şu süreçte en son masum göreceğim gruplardır.
- “Vatan savunmasında gereğinden fazla merhamet, vatana ihanettir . . .”
Mustafa Kemal Atatürk
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.