Pia Nickli Üyeden Alıntı
Yıllardır aç karnına sabahları kahve içerim.. Çok şükür hiç bişey olmadı.. Kahve içmeden ayılamam çünkü.. Türk kahvesi nin zararlı değil aksine yararlı olduğunu düşünüyorum.. Şekersiz içilmesi şartıyla tabii.. Ama nescafe formatında ki kahveler bu etkiyi yaratabilir veya bünyeden bünyeye değişiyor da olabilir tabii..
Çok sık nescafe tükettiğim dönem de, zaten B12 dibe vurmuştu. Hatta o kadar düşmüş ki, bir gece neredeyse felç geçiriyorum sandım. Günlerce iğne vuruldum. Nescafeyi bıraktım. Sütle bile tüketmiyorum, ne acı ne sütlü. Bir ara iş ortamında filtre kahve içenlerden duydum, çok zararlı olmuyor falan dediler, onu denedim ama o da benlik değil bence pek de nescafeden farkı yok gibi.
Ama Türk kahvesi iyi, seviyorum ama fazlası onunda böbrek fonksiyonlarını daha çabuk harekete geçirdiği için zararlı olabiliyor.
Zaten yazıda da bahsediyor, mineraller daha hızlı atıldığından Türk kahvesinin fazlası da zarar. Hem doktorlar bile günlük ideal olarak iki ufak fincan öneriyorlar.
Yüreğinizi güzelleştirin. Çünkü bir ömür sizinle...
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.