AKP bence kontrolünü kaybetti. Virüsle ilgili de değil, tamamen. Oyları düştükçe, freni patlamış kamyon gibi bayır aşağı gitmeye başladılar. Tek amaçları oy ve koltuk uğruna. Ondan öte her şey kabul edilemez .

Şu an bu verilere göre kapanma şart. Fransa 1 ay tam kapanmaya gidiyor sanırsam. Ama AKP kapanma derse, esnaf saraya bile yürür bu saatten sonra. Geçen AKP'nin kalelerinden biri olan Konya'da esnaf masa ve sandalye yakarak eylem yapmış. Bakın Konya diyorum, Konya!!.

Kapanma yapmayıp, yürüseler, ortalık karışacak. Hastaneler dolacak. Turizme bağladıkları umut yerle yeksan olacak. Hiç kimse vakası patlayan, saklayan bir ülkeye turist göndermez.

An itibari ile virüs/aşı sürecinin en başarısızı biziz diye düşünüyorum (maalesef). En son 1.5 milyon Alman aşısının çok zaman önce geldiği ortaya çıktı ama söylenmedi. Nereye, kime gitti bu aşılar.

Neresinden tutsan elinde kalıyor arkadaş. Ve hala da bu zihniyete destek var. Normalde yüzde 0,1 bile alamayacak zihniyet, yüzde 30 alıyor.

Medya tek ses tamam ama bu halk bu kadar mı kör arkadaş. Ekonomi kötü, pandemi süreci kötü, hukuk, adalet vs. vs. ne varsa kötü. Tek bir iyi şey yok. Tek bir tane .).

24'üne iyi bakın. Ülke tarihinin en talihsiz ve leke olarak tarihe geçecek bir gün olacak bence. Hem içeriği hem yapılanlar olarak .

O kongreden sonra bekle ki insanlar sosyal mesafeye uysun. Avrupa'da bir çok ülkede (uzak doğu da dahil), bakanı, vekili kalabalık bir partiye katıldı diye, kalabalık ortamda bulundu diye halk isyan etti ve adamlar istifa etti. bizde ise her hafta kongre var!!.

++

O capsi merak ettim bu arada.