Neptün Nickli Üyeden Alıntı
Bulaşık yıkamayı ben hiç sevmiyorum, aslında ev işlerini hiç sevmiyorum ya
Peki kesinlikle şu kitabı okumalısın, şu filmi izlemelisin, şu şarkıyı dinlemelisin, şurayı gezmelisin görmelisin diyebileceğin bir liste var mı
Ben bunları bişeyler izleyip dinlerken yapmaktan keyif alıyorum.. Bide uzunca Bi süre evde yaşayınca bunları oyuna çevirdim sanırım
- Tolstoy - İnsan ne ile yaşar ' başta olmak üzere bütün kitapları ( Bilinçte sıçrama yaratıyor)
George Orwell - Hayvan çiftliği, 1984 ( Bunu özellikle politika ve ideolojilerine sıkı sıkı tutunanların okuması gerekir.. Politikanın ne denli iki yüzlü ve pis olduğunu anlamak için muhteşem Bu eserler)
Halit Hüseyni - Uçurtma avcısı ( Okumadan ölme)
Vladimir Bartol - Alamut Kalesi ( İnsan doğasının ne kadar zayıf ve güçlü inanmaya ne kadar muhtaç olduğunu anlamak için)
Jane Austen - Gurur ve Önyargı, Akıl ve Tutku sunu herkezin okuması gerektiğini düşünüyorum.. ( özellikle kadınların)
'Jack London - Martin eden 'daha doğrusu Jack london un Bi çok kitabının okunması gerektiği fikrindeyim..
Daha Çok fazla var ama bunlar en önemliler
Film olarak; Yüzüklerin efendisi, açlık oyunları, Tanrıya Oynayanlar, Zincirsiz Django, Esaretin bedeli, Forrest gump, Tenet, Kelebek, Kelebek etkisi, Candy, Requiem for a dream, Malena..
Bunlar şimdilik aklıma gelenler..
'Stjepan Hauser' mutlaka dinlemelisin.. Bence Çello çalan modern Bi yetenek.. Çello yu klasik normlardan çıkarmanın en güzel örneklerinden birisi benim için şuan..
- Türkiyemin her yeri cennet fakat ' Kayacı Vadisi' ni bilen çok az kişi var.. Mersin - Kayacı vadisi cennet.. muhakkak görmelisin