Zeze Açık Profil bilgileri Zeze nickli üyeye ait bütün mesajları arattır Yarbay Üyelik tarihi: 29 January 2020 Mesajlar: 21.125 Konular: 7356 Cinsiyet:Bayan Seslenenler: 627 Mesaj(lar) Etiketleyenler: 37 Konu(lar) Alınan Beğeni: 5 Verilen Beğeni: 0 İlişki Durumu: ∞ Burç: Balik Takım: Galatasaray Rep Gücü: 70 Ramazan Davulcusu Manileri 22 April 2021 # 1 Davulun içi pekmez, Çalarım fakat ötmez. Bir bahşiş vermezseniz, Davulcu buradan gitmez. Misafirim nazlandı, Börek diye sızlandı, Bir sini börek yedi, Biraz olsun uslandı. Tepsiler dizi dizi, Dâvete bekle bizi, Adresi iyi yaz ki, Kolayca bulam sizi Bu aya sultan ay derler Kaymak ile baldan yerler Ezelden adet kılınmış Bekçiye bahşiş verirler. Akşamdan pilavı pişirdim Gene karnımı şişirdim Çok mani diyecektim ama Defteri yolda düşürdüm Var hânene selâm et! Hâlin olsun selâmet, Son günler yaklaştıkça, Çoğalır oldu dâvet Ezanlar hep okundu İftarlığım lokumdu Aç karnına çok yedim Bana biraz dokundu. Bak geldi etli dolma, Çok yiyip göbek salma. Üstüne bir kahve iç, Terâvihe geç kalma! Hoşafın suyu boldur, Bir kepçe daha doldur, Sahurda köfte varmış, Ne olur erken kaldır Sahur oldu ışıyor, Bülbüller ötüşüyor, İftara çay deyince, Yüreğim tutuşuyor. Cebimin ağzı dardır İçinde şeker vardır. Sabreyle aman gönül, İftara neIer vardır? Pilavın kokusu var, Mâninin arkası var, Bahşişimi yollayın. Gözümün uykusu var. Maniler çiçeklidir Birbirine eklidir Davulcunun daveti Mutlaka böreklidir. Eski cami direk ister Söylemeye yürek ister Benim karnım tok ama Arkadaşım börek ister Yüreğinizi güzelleştirin. Çünkü bir ömür sizinle... To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts. Cevap Yaz