Benim inandığım şeye göre güzel ve ya çirkin önemli değildir . Önemli olan insanın içidir. Ama kendini beğenmiyorsan ben böyleyim demek yerine kendini değiştir. Ve ya düşünceni değiştir. Hayat hiç bir zaman kendini soyutlamaya gelmez. Soyutladığın an koparsın bir daha ipin ucunu yakalayamazsın. Senin yaptığında bu. Sadece isyan ediyorsun.

Bende kendimi beğenen birisi değilim ama biraz makyaj biraz giyim kuşam derken aynada gördüğümü beğeniyorum. İşin önemlisi de bu zaten. Kendini beğenirsen kim ne derse desin umursamazsın. Her şeyin anahtarı sensin.
Benimde kötü deneyimlerim oldu. 3 yıl bıyunca eski sevgilim beni beğensin diye yapmadığım kalmamıştı. Ama en son zamanlarımızda benim o dışını beğendiğim ambalajın aslında içinde hiç bir şey olmadığını gördüm. Ve terk ettim. Zaten ondan sonrada o benim peşimi bırakmadı. Ama ben dönmedim.
Lisede de şişmandım şimdide de öyleyim ama bu hiç bir şekilde benim hayatımı yarım bırakmama engel olmadı. Çok güzel aşklar yaşadım buna rağmen. Kendimi geliştirmek adına bir sürü kitap okudum ilgi alanlarımı çoğalttım ve bunları yaparken çok zevk aldım . Ve giridiğim her orrtamda uyum sağlamaya başladım. Kimse bana bakmaz diye düşünürken aslında en çok dikkat çeken ben oldum. İnsanlar benim yanımda rahatlardı. İstedikleri gibi konuşuyorlardı . Güveniyorlardı.o taş bebek gibi kızlar beni kıskanmaya başlamıştı bu sefer. Ve işin en komiğide ben hiç bir zaman değişmemiştim. Sadece öz güvenim artmıştı. Kendime inanıyordum. Kendimi biliyordum. Onlar o erkeklerin yanında kırlganlaşmaya başlarken ben aksine onlara kankalık yapıyordum. Ve hiç beklemediğim insanlar benle sevgili olmak istedi. Kafama yatarsa sevgili oluyordum. Ama genelde kendini bir halt sananlar bomboş bir duvardı aslında.
O 3 yıllık sevgilim bile benim bu kadar güçlü olabilceğimi düşünmüyordu. Ama öyleydim.
Sanada bunu tavsiye ederim. Hayat sandığımızdan daha kısa. Bırakmakla hiç bir şey olmuyor.

Birgül S.