Zeze Açık Profil bilgileri Zeze nickli üyeye ait bütün mesajları arattır Yarbay Üyelik tarihi: 29 January 2020 Mesajlar: 21.125 Konular: 7356 Cinsiyet:Bayan Seslenenler: 627 Mesaj(lar) Etiketleyenler: 37 Konu(lar) Alınan Beğeni: 5 Verilen Beğeni: 0 İlişki Durumu: ∞ Burç: Balik Takım: Galatasaray Rep Gücü: 70 Tartışmacı Anlatımın Tanımı ve Özellikleri 05 July 2021 # 1 Tartışmacı Anlatım Bu anlatım türünü kullanan yazarın asıl amacı okuyucunun herhangi bir konuda fikirlerini değiştirmektir. Bir konuda en az 2 görüş bulunmaktadır. Bu görüşlerden biri yazarın diğerleri ise okuyucu veya başkalarının görüşüdür. Yazar; deliller kullanarak, ispatlamalar yaparak ve farklı yöntemler kullanarak kendi görüşünü haklı çıkarmaktadır. Bu anlatım tekniğinin kullanıldığı yazılarda karşılıklı konuşma havası hakimdir. Tartışmacı anlatım nesnellikten uzaktır. Tartışmacı Anlatım özellikleriTartışmacı anlatımın kullanıldığı yazılarda dil göndergesel işlevde kullanılmaktadır. Duygu ve düşüncüler kısa ve net bir şekilde ifade edilmektedir. Tartışmacı anlatımda kullanılan dil ve ifadeler, gösterişsiz, pürüzsüzdür. Gereksiz kelime veya ifadelerden kaçınılmaktadır. Karmaşık ve anlaşılması güç cümlelere yer verilmemektedir. Savunulan ve ona karşı çıkan görüşe yer verilir. Fıkra, deneme, makale ve röportaj gibi türlerde bu anlatım tekniği kullanılmaktadır. Ses akışını bozan ve dile gelmesi zor kelime veya seslere yer verilmemektedir. Kesinliği ve doğruluğu kanıtlanmış olan belge, bilgiler kullanılmaktadır. Bu anlatım türü eleştirici bir bakış açısı ile yazılıp sohbet havası içinde geçmektedir. Yüreğinizi güzelleştirin. Çünkü bir ömür sizinle... To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts. Cevap Yaz