Rusya'nın uzak doğusundaki Kamçatka yarımadasında 28 kişinin bulunduğu bir uçak kayboldu. Palana köyünün 4 km uzağında bir enkaz tespit edilirken, düşen uçakta kurtulanın olmadığı belirtildi.
Rusya'nın doğusunda yaşanan bu gelişmeyi TASS haber ajansı duyurdu.

AN-26 tipi Rus uçağı inişe hazırlanırken hava trafik kontol merkeziyle temasını kaybetti.

Kurtarma ekipleri, havalimanına inişe geçtiği esnada uçağın bir tepeye çarparak düştüğünü belirledi.

[Harita: TRT Haber]
Uçak denize düştü

Uçakta 22 yolcu ve 6 kişilik mürettebat bulunurken, helikopter ve uçaklarla bölgede arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Rusya Acil Servisi uçağın denize düştüğünü tespit etti.

Enkaz tespiti

TASS haber ajansına göre, Palana köyünün 4 km uzağında bir enkaz tespit edildi.

Uçağın gövdesi kıyıya yakın bir yerde, enkazın kalanı ise Okhotsk Denizi yakınlarında bulundu.

Kurtulan yok

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, ilk belirlemelere göre düşen AN-26 tipi yolcu uçağında tüm yolcuların hayatını kaybettiğini açıkladı.

Rus basını, kazanın olumsuz hava koşullarından ya da pilotaj hatasından kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

Türkiye'den başsağlığı mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Rusya'da düşen yolcu uçağı ile ilgili taziye mesajı yayımladı.

Açıklamada, "Rusya Federasyonu’nun Kamçatka Bölgesinde yer alan Petropavlovsk-Kamchatsky şehrinden Palana’ya seyretmekte olan bir yolcu uçağının bugün (6 Temmuz) düştüğü ve uçakta bulunan 22 yolcu ve 6 mürettebatın hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir.

Dost Rusya Federasyonu halkının kederini paylaşıyor, bu elim kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Rusya Federasyonu Hükümetine başsağlığı diliyoruz." denildi.


TRT Haber