Geçen sene büyük şehirden biraz uzaklaşıp sakin bir yaşam kurmak için prefabrik ev yaptırmaya karar verdim. Hem maliyet açısından daha uygun olması hem de kısa sürede kurulabilmesi cezbetti. Açıkçası ilk başta bütçem yeter mi diye düşünüyordum ama araştırırken fark ettim ki, en uygun ihtiyaç kredisi seçenekleriyle bu iş çok daha yapılabilir hale geliyor. Kendime en uygun kredi teklifiyle kredi çekip, ihtiyaçlarımı bu şekilde karşıladım. Sonuç ne mi oldu?

Ben de öyle yaptım, önce bankaları gezdim, sonra internette biraz araştırma yaptım. Faizi ve ödeme planı bana en uygun gelen krediyle evi finanse ettim. 2+1, tek katlı bir model tercih ettim. Ev şu an kırsalda, ama dört mevsim gayet konforlu. Kışın ısıtma konusunda da sıkıntı yaşamadım, yalıtımı düşündüğümden daha iyi çıktı. Prefabrik ev yaptırmayı düşünen varsa tavsiyem şu olur: önce ihtiyaçlarınızı netleştirin, sonra da evin maliyetini kabaca hesaplayıp en uygun ihtiyaç kredisi seçeneklerine göz atın. Gerçekten çok fazla alternatif var ve doğru krediyle bu iş sanıldığından daha kolay hale geliyor.