Asrevya Açık Profil bilgileri Asrevya nickli üyeye özel mesaj gönderin Asrevya nickli üyeye ait bütün mesajları arattır Çavlanca B/Akış Üyelik tarihi: 13 July 2018 Mesajlar: 6.474 Konular: 3064 Cinsiyet:Bayan Seslenenler: 260 Mesaj(lar) Etiketleyenler: 45 Konu(lar) Alınan Beğeni: 0 Verilen Beğeni: 0 İlişki Durumu: Yok Burç: Akrep Takım: Besiktas Rep Gücü: 20 Gül-i Hân | Mehmet Şamil Baş 02 August 2018 # 1 a. gece / ayışığı ve sen... ...yeni açmış gül-i hân kendini tanıtmaktan aciz şiir yüreğim hoş gör feveranımı nasıl susturulur heyecanlarım yazdım / çizdim yine bilemedim ben kokunu alevinden alıyorsun gecenin / rengini intihar sessizliğinden her gece kucağına yıldız düşen gül-i hân yalnızlığın gecenin en girift dekorları çehresi düşmüş duvarların fecre yakın çırpınan kalb atışları yalnızlığın hıçkırık yalnızlığın kaybolmuş cemrelere müptelâ / baharların kıvrılan en son ateşi sancını saklıyorsa yaprağında dolunay içimi dağlayan ney sesidir ağıtın rengin nevbaharın son busesinden yolculuklar nabzıdır alevlerinin vuslat sokağına bakışındır merhaba kaygılarımı bırakarak geldim sana gidemem yankılı saatlerine hüznün dokunamadan b. biliyorum ...ağlarsan göz yaşların kokuna karışacak yanık türküler savuracaksın meltemlerine utangaç utangaç rengine âhın çizilecek sessizce goncaların şebnemlerle dolacak gülberginde beni de ağlatacak figânın fırtınalar kopacak bir yağmur boşalacak üstümüze an be an üşüyeceksin yıllardır kokundaysa konaklayan güzeller süslensin diyedir güzellikleri bak / ağlayan gülleri koparıyorlar sus / ağlama sen gül-i hân ...gülersen parıltılar düşecek bahçelerine / gündüzüne açıldığın güneşten yaprağına seherde adın nakışlanacak nakkaşça / desen desen tomurcuklar vereceksin yeniden vuslatın gelecek bülbül nağmeleriyle gülüşlerin ayçalardan olacak şairana söyledim güldesteler yazılacak adına kafiyeler renginle dolanacak sen gülersen gül-i hân c. yalnızlığında değil kalbimde büyüyen sancılarda açsaydın gülçe yapraklarını bir bir belki dokunabilirdim sana belki anlatabilirdim handeli gül dalında âhını bakışların tebessümünü anımsatarak belki özümseyebilirdin gülsuyu değmiş hayallerimden başka sana aşina umutlarımı gülgûn alevlerimi itiraf ediyorum bendim sokağınızdan geçen yangınlı adam / bakışlar benimdi susan bendim avazı çıktığı kadar senle konuştuğumda benzerinden kaçarken gölgende serinleyen de bendim beyaban iklimleri düşerken saçlarıma biliyorum gül-i hân sevilik suçlar benim ...gidersen gülzarı yalnız kalacak kervansarayın adını bilmediklerim gelecek sensiz / sessiz gülistanlara benim diye gül-i hân gülşenini büyüten göz yaşlarımı dinle gitme gül-i hân gitme -ve a y r ı l ı k- d. gül çocuk / gözyaşı ve sen... ...ardına aşk bırakmış gül-i hân gittin diye sitemlidir diyarın çılgın çizgiler düşürür üzerime her veda gülemem ağıtımı handeler den sıyrılıp da duy / benim adını gül-i hân koymuşum duygularımın ele güne bir seni söyleyemem bir seni içime sindirip kaybetmişim âh ayrılığın bir ölüm... ayrılığın son düşen gözyaşıyla münteha bir serencam gölgesine kaçırılan feryadım sensiz açan yıldızların altında bir başkaldırıdır gezintilerim ninni sesleri ağlayışlarımdan kesilir sabrın zümrüt sinesine gidişin yangınca umutlar sunar ab-ı hayata dehlizine düştüğünde bakışlar kelebekler başucunda oynaşır oysa dile düşen her satır sana beni anlatamaz gül-i hân e. ...bilirsin göz yaşlarım yüreğinde kururken hançeremde salıncak kurar çığlık elvedanı süsler durur hanların ışığıyla seccademde dağlar geçer üstümden bir derviş duaya kaldırır ellerini her gece âhûzarımdan... gül-i hân / ya sen hâlâ özlem midir güzelliğin gülşenin rânâ mıdır çiçeklere hükümran mıdır adın / gül-i hân mıdır ay kadar fer midir aguşunda mücella gülçe gülçe çizilir mi utancın hâlâ gülberginde bülbüllerin hanidir hangi viran akşamlarda yeldasın hangi kuytu köşelerde soluğun bahçesine bir can düşmez kervansarayın hangi tufan alıp götürür seni hangi güneş dokunur yapraklarına senin şebnemin ben olmalıydım rayihanı koklayan o sağnak da kim f. ...farkında mısın kağıtlar seni anlatıyor yine / gidişini sana dokunmaya koşuyor ağıtımı her duyan gül-i hân / ardısıra geceler gül çocuğun anılarıyla melal sevdalar ağlayık düştü intizarından baharların adı varmış masalların perdesi çekilirmiş güneşle gençliğime serüvenmiş her anın anladım bunu ben yağmurlar sen giderken dövünür sen giderken baş döndürür bu rüzgar son yaprak da düşecek birgün dalından gittiğinde firar eder aşk ve eşk geleceksin diye sen koymamışım adını gittiğin yangınların hâlâ alev alev ardında parmaklarım kıvılcımlar terkedecek güneşi bir gün dönsün diye gül-i hân farkında mısın... g. gülüşünün dağıttığı efgana yine de sevda mısın gidişine inanamam / el sallayamam ayışığı solar oldu geceden tuvallerin gözyaşıyla kanadı kızıl kıyamet şimdi gülistan garip memleketlerin suskun gül çocuğuyum gidişini resmedemez şiirim adın birkaç heceyle sınırlı değil ...söylesene gül-i hân ipek/yolundan mı geçer de yolun güzeller tomurcuk taşır hep sana ne gecem bitiyor ne bu ağlayış gözyaşıma tebessüm akıtır mısın bırakır mısın geceme söylenceni yüreğinde dağlar vardır gül-i hân bende bir avuç toprak kalmamış cihana nam salacak çiçekler her yeni gün bir nevbahar doğacak gül-i hân hayalin hep aynı / aynı kalacak bağ(r) ıma hüzün düştü kuruyan yaprağından söyle nasıl dayanır yalnızlık ayrılığa gülünden ayrılınca hangi bülbül ağlamaz 'Düş Çınarı sayı:10-13' son mürekkep: 14.02.2005 Mehmet Şamil Baş To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts. Cevap Yaz