Arthuil Nickli Üyeden Alıntı
Müzik bir çok şekilde tanımlanabilen bir sanat dalı. Kaba tabiri ile bakacak olursak seslerin düzenlenerek servis edilmesidir. Yazıyı okudum ama yazar galiba çok sanatsal yaklaşmış.
Aslında bir çok hikayeye de konu olmuştur bu, mesela bakınız Tolkien'in -Silmarillion kitabında mı okumuştum hangisiydi şimdi tam hatırlamıyorum:
Arda (yani o hikayenin içindeki dünya) yaratılmadan önce sadece Eru (Tanrı) vardı, daha sonra kutsal ateşle zamansız salonlarda kutsal olan Ainurları yarattı (herhalde melekler bunlarda), onlarla müziğin temalarını kullanarak konuştu ve onlardan şarkı söylemelerini istedi. Ainurların söyledikleri şarkılar da sonuçta canlıları, yaratıkları, cüceleri, elfleri, suyu, toprağı, bitkiyi, insanları, orkları falan yaratmaya yaradı gibi hikaye uzayıp devam ediyor ta ki yüzüklerin efendisi serisine kadar 
Yani evet evren bir ahenk içinde bir düzen içinde yaratılmıştır ya da oluşmuştur (artık inancınıza göre) bu oluşum sırasında açığa çıkan hareket de bize müziği veriyor aslında.
Sadece o da değil Matematiğe bakalım:
Mesela Pi sayısı:
Gözüm gördü, kulağım duydu bir kere şimdi kulaklarımı yıkamak için 2 metal, 2 blues, 1 klasik müzik parçası dinleyip gelmem lazım
Harika bir analiz.Bilincine,ifadene teşekkürler Arthuil.
Videolardaki matematiksel anlatım ne kadar ilgi çekici.Çok hoş örnekler.
Keyifli dinlemeler

)
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.