Cemal Süreya Sözleri
Sana yolculuk yapmak istiyorum. Kes yüreğine giden bir bilet; “can” kenarı olsun.
Sen bakma bu kadar hüzünlü şeyler yazdığıma ! Ben çok gülerim. Ve gülerken hiç kimse yalan olduğunu anlayamaz…
Sen daha fazla yorma beni,ben fazlasıyla ödedim senin uğruna kaybettiklerimin bedelini…
Sen incelikler antolojisi, uyut beni. Cemal Süreya – Sevda Sözleri – Bütün Şiirleri
Sen yüzüne sürgün olduğum kadın,karanlık her sokaktaydın,gizli her köşedeydin…
Seni seviyorum” diyen, seni gerçekten seven değildir. Seni gerçekten seven; “Seni seviyorum” demeye çekinendir.
Seni seviyorum’dan daha özel bir cümle de var: Sana güveniyorum. Çünkü herkes herkesi sevebiliyor; ama herkese güvenmiyor.
Senin çelme taktığın yerden başlıyorum hayata.. Varsın yara içinde kalsın dizlerim, Yüreğim kadar acımaz nasıl olsa.
Sevmek,ne uzun kelime.
S’onsuzluk istemiştim ben aslında; ama S’yi biraz sessiz söylemişim galiba.
Sonunda sen bir gün gelirsin diye, çok şeyin adı küçük yazıldı.
Şimdi bir güvercinin uçuşunu bölüşürüyoruz Gökyüzünün o meşhur maviliğinde Cemal Süreya – Üvercinka
Şimdi sen kalkıp gidiyorsun. Git Gözlerin durur mu onlar da gidiyorlar. Gitsinler. Oysa ben senin gözlerinsiz edemem bilirsin.
Tam unuttuğunu sanırsın,karşına çıkan tebessüm eder ve yine bağlar seni kendine. Yine inanırsın yalan olduğunu bilsen bile…
Tek yanlı aşk kişiyi nasıl aptallaştırıyor,nasıl unutmuşum senin bir başkasını sevdiğini…