Wine Nickli Üyeden Alıntı
-Şu sıralar sevdiğin şarkı?
Kayahan - Atın Beni Denizlere
-Yapmaktan keyif aldığın şeyler?
Kod yazmak, müzik dinlemek/şarkı söylemek, kitap okumak, satranç oynamak... Böyle gider bu.
-Evcil hayvanın var mı?
Yok. Çocukken muhabbet kuşlarım, köyde de kangal cinsi köpeğimiz vardı.
-Bir süper gücün olacak olsa ne olmasını isterdin?
İrademin yetmediği, yanlış ya da kötü giden her türlü şeyin akışını değiştirebilmek. Gerçi bu güce sahip olduğumu @extremist iddia ediyor. ^^ Ancak dediğim gibi yetmediklerime de motivasyon olmanın ötesinde şeyler yapabilmemi sağlayacak bir süper güç hoş olurdu. Öyle görünmezlik, uçmalar, kaçmalar tarzı gösterişsel şeyleri ben geçeli çok oldu.
-En sevdiğin yemek?
Kiremitte köfte ve tabii ki patates kızartması.
-En sevdiğin renk?
Siyah.
-Hayatta en nefret ettiğin 3 şey?
Yalan, empati yoksunluğu ve insanlardaki; kendini akıllı sanma güdüsü. Sulu gelip susuz götürülüyorsunuz, haberiniz yok.
-Kitap okumayı sever misin? En son okuduğun kitap?
Severim. Kasabanın En Güzel Kızı & Sevimli Bir Aşk Hikayesi - Charles Bukowski.
-Fobin var mı?
Bildiğim bir korkum yok ancak bazı haz almadığım şeyler, kimseler, olgular var elbette.
-Alışveriş yapmayı sever misin?
Daha ziyade internet alışverişlerini sevdiğimi söylemem doğru olacaktır. Teknolojik ürünler konusunda aşırı tüketici olabiliyorum. Onun dışında her erkek gibi (tüm genellemeler yanlış olsa da
) alışveriş sevmem.
Sanırım bu kadaar
Soruların için teşekkür ederim. Yine beklerim İrem. ^^
Asi ve Mavi Nickli Üyeden Alıntı
rica ederim kardeşim ben teşekkür ederim cevaplar için
detaycilik benim en kötü huyum galiba napcaz bilmiyorum valla
Bununla yaşamaya alışacağız abla, başka ne yapalım?
Gimenez Nickli Üyeden Alıntı
Abi naber 
Regex nicki nerden gelme anlamı nedir?
Regular expression'ın kısaltılmış hali. Düzenli ifadeler anlamına geliyor. Birçok programlama dilinde geçer ancak ben 2006 yılında mIRC Scripting'de ilk olarak görüp kullanmaya başladım. Alience (Halim abi) dışında da kimse regex kullanımı hakkında ders yazmamıştı. O yıllarda, şimdiki gibi teknoloji bu kadar yaygın değildi; her materyal elimizin altında değildi, bilgiler daha değerliydi. Regex'i çözdükten sonra, programcılıkta çok hızlı yol kat etmeye başladım. Ayrıca PHP'de falan da regex kullanmayı severim. Özetle benimle bağdaşan, özdeşleşen bir kullanıcı adı oldu. 12 yıldır taşıyorum, değiştirmeyi de düşünmüyorum.
Regex’in olmazsa olmazları nelerdir ?
Bu soru bana önceden sorulsa her şeyden vazgeçebileceğimi, olmazsa olmazım gibi bir statik tabu kalıntımın bulunmadığını söylerdim. Keza birçok defa her şeye sıfırdan başlamış biriyim hayatta. Ancak @extremist'in hayatıma gelişi, varlığı yaşamım için birçok şeyi olumlu olarak değiştirdi ve O'na olan hislerimi düşündüğümde olmazsa olmazım yalnızca O'dur.
Neye ne zaman üzülürsün neden
Dış etmenler beni pek üzemez. Ancak sinirlendirmeyi başarabilir. Üzüntü, hüzün ve kırılma gibi yönelimlerimi yalnızca sevdiklerime gösterebiliyorum ve bunun dışında duvarım. Sevdiklerimin üzülmesine dayanamam, en çok buna üzülürüm. Elbette bu konuda da yine zirve @extremist'e ait.
Şu konuda kimse elime su dökemez dediğin olay nedir ?
Web hacking/security. Hiç mütevazi olmaya gerek yok. Geçemeyeceğim bir sistemin olduğunu düşünmüyorum. Aynı şekilde yazılımsal firewall'ini elden geçirdiğim bir sisteme de sızabilecek birini tanımıyorum. Linux, only coding or encoding life diyeyim.
Hadi bakalım kolay gelsin Enişte
Sorular için teşekkürler.
ave maria Nickli Üyeden Alıntı
Harika bir konukluk diliyorum öncelikle. Bi kaç sorum var benim de, öylesine aklıma gelenleri sıralayacağım.
.Bu aralar ya da genel olarak en sevdiğiniz kelime?
"Duygu"
.Heyecanınızı ne öldürür?
Heyecan duyduğum konu üzerinde tahribatı yüksek bir düş kırıklığı.
.Şimdiye kadar attığınız en gururlu zafer çığlığı hangi başarınıza ait?
Öldürmeyen şey, güçlendirir düşüncesini benimseyenlerdenim ben. Ölmeden çıktığım her savaş beni daha güçlü kılmıştır. Bir öncekinden daha sivri dönemeçlerle bezenmiş olup, güçlü çıktığım her yaşam imtihanında elbette zafer çığlığım da şiddetini artırmıştır. Yenilmemek, teslim olmamak, boyun eğmemek bana göre en gururlu zaferdir.
.En sevdiğiniz ses?
O'nun sesi. 
.Şu anda olduğunuz kişi olmanızda payı olduğunu düşündüğünüz kişiler kimler?
Hiç şüphesiz çocukluktan erginliğe giden süreçte en büyük rol aileye düşüyor. Farkında olmadığımız içgüdüsel davranışlarımızda, kişiliğimizin kıvrımlarının oluşumunda ve gelişiminde ailenin izi hayli yoğundur. Bunu psikanalitik olarak siz benden daha iyi bilirsiniz. Ancak kolay şeyler yaşamadığımı hesaba katacak olursam birincil faktör olarak ailemin yanına yaşanmışlıklarımı, deneyimlerimi, özetle kendi kendime yetebilme kalkanımı kazandıran olumlu ya da olumsuz hatıralarımı sayabilirim. Tabii ki son 1 yılda bu listeye zirve ortağı olarak @extremist de eklenmiştir. Bahsettiğim süreçlerde olmasa bile, bu yıl hayatlarımızda epeyce şey değişti ve şu an, olduğum kişiysem bunda en büyük pay sahiplerinden biri de @extremist'tir.
.Bir kusurunuz olduğunu düşünüyor musunuz? Hangisi?
Hangi insan kusursuz ki? Elbette düşünüyorum.
.En son gözlerinizi dolduran olay neydi?
Biraz özel, paylaşmamayı tercih ediyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.
.Sizi keyiflendiren en kötü huyunuz?
İçmek?
.Karşınızdaki kişiyi tanımak için en çok hangi davranışına dikkat edersiniz?
Söylemlerinin çelişki barındırmaması benim için dürüstlüğüne en büyük delalettir. Kendini ifade etme aşamasında; seçtiği sözcükler, üslubu da kültürü hakkında bana fikir verir.
.Mutsuzluğun tanımını yapabilir misiniz?
Kıvraklığı, pervasızlığı ve fazları arasındaki ani geçişleri nedeniyle kuşatılamayan; önü alınamayan, engellenemeyen, insana özgü bir ruh durumu. Bazen öyle büyük bir boşlukta yakalayıp öyle bir yerden gelir ki göğüs kafesinin arasındaki o boşluğa, dağ yıkılmışçasına nefessiz bırakır kuşattığı insanı. Yaralarıyla acıları arasındaki surlar devrilmişken, mesela bir gece yarısı geldiyse, sessizliği fırtınasıyla bölüverir. Sonra sabaha giden yol, ölümcül bir yokuşa evrilir birden; boğul boğul bitmez.
.Çocuk sizle şimdiki siz arasındaki 3 fark nedir?
1) Biraz büyüdüm.
2) Güvenmemeyi öğrendim, yaşadıklarımla güçlendim.
3) Sanırım bir de her çocuk ve yetişkinde olduğu gibi, hayallerime sınırlar çizdim. Çocuk kalmayı belki bir de bu yüzden isterdim.
Sıralama çok berbat oldu biliyorum ama anlık yazdım, umarım severek yanıtlarsınız.
Bu güzel sorularınız için teşekkür ederim. Severek yanıtladım, dilerim siz de yanıtlarımı okumaktan keyif alırsınız.
extremist Nickli Üyeden Alıntı
Annen arı mı?
Şekerci mi baban senin?
To be contunied....
Bu iki durumun olabilitesini de bana fark ettiren hatun, acaba bunlar sizin kendinizde gördüklerinizin de bir yansıması olabilir mi?

Sabaha kadar devam etsin, nema problema.
Asi ve Mavi Nickli Üyeden Alıntı
@Arthuil den de miskin çıktın sen @ Regex
Onunla alakası yok ya, hem şehir dışındaydım hem de sakin kafayla yazabileyim istedim. Kimse miskinlikte bir @
Arthuil olamaz, dünya markamız o.
extremist Nickli Üyeden Alıntı
Nefesler tutuldu. Tüm forum soruların cevaplanmasını bekliyor.
İşte o tarihi an...
Melodram Nickli Üyeden Alıntı
Yılın üyesi kampanyası galiba bu teşekkürler 
Yeni sorular bulmak çok zor olacak, bunun asisti güzel gelmişti de seni mi kıracağım düşünürüm bir şeyler. 
Google > haftanın konuğu soruları > enter > sorulacak 100 soru > kopyala > yapıştır.
Yapma bunu, yapma bunu!

Yazık ki bana.
@
Friend bazı soruları saçma bulduğum için alıntılamadım dostum, bunları kopyala-yapıştır şeklinde sorduğun için başbakan olsan ne yapardın gibi şeyler kalmış. Başbakanlık diye bir makam mı kaldı ya?

Kişisel algılama, eğer özgün sorular sorarsan zevkle yanıtlarım. Bu tarz alıntı soruları cevaplamayı sevmiyorum. Zaten çoğunu yukarıdaki arkadaşların sorularını yanıtlarken cevapladım.