Mango Açık Profil bilgileri Mango nickli üyeye özel mesaj gönderin Mango nickli üyeye ait bütün mesajları arattır Üyelik tarihi: 19 February 2018 Mesajlar: 3.796 Konular: 696 Cinsiyet:Bayan Seslenenler: 883 Mesaj(lar) Etiketleyenler: 74 Konu(lar) Alınan Beğeni: 0 Verilen Beğeni: 0 Burç: Aslan Rep Gücü: 59 24 Kasım Öğretmenler Günü Şiirleri 11 November 2018 # 1 ÖĞRETMENİME Bilgi demetleri sun, yine bana, Yine yalçın dağlar ötesinden gel... Işık saç, erdem ver, sisli dünyama, Yine altın çağlar ötesinden gel... Aydınlığa giden sonsuz yollardan, Tomurcuklar açan yeşil dallardan, Bahçedeki taze, solmaz güllerden, Baharlarla bağlar ötesinden gel... Fecri müjdeleyen yıldızdan, aydan, Uzat maviliği şeffaf saraydan Buketler dererek bize uzaydan, Göklerden al tuğlar ötesinden gel. Milletime doğan şafaklarla şen, Şehitler yatağı topraklarla sen, Irkıma şen veren bayraklarla sen Tarihler, otağlar ötesinden gel.... SANATKAR Al, işte boyalarım Bir resim yap bana, Kâğıdı kocaman olsun... Bir manzara çiz Anadolu'dan Şöyle güzel bir manzara Seyrine doyum olmasın... Dünyamı karartan Kara bulutları çizme sakın! Önce, güneşi yap En üst köşeye; Aydınlatıcı olsun, Sıcaklık versin gönüllere... Ön plânda Bir çoban görünsün; Yaslamış sırtını Ulu bir çınar ağacına. Kavalını da ver eline Yanık yanık çalsın Bizim türkülerden... Çıngıraklı Kınalı koyunları, Kuzuları da yap tabi. Gönüllerde sevgiyi yeşerten Çimenleri de boya. Sümbülleri, nergisleri de çiz Körpe çocuklar misali... Bir dere aksın yan taraftan Beyaz köpüklü, Suları serinletici olsun Yeşertsin tohumları... Sonra; Uzaklarda görünen Bir köy olsun, Bizim köyümüz. Evleri görünsün; kerpiçten. Okulunu da çiz; Bacası ak tüten... Ve, Bir yol çiz Arkadaki dağların ta yücesine Aydınlık olsun... Eline sağlık öğretmenim, Ne kadar da güzel oldu!.. Olmasaydı bu çizgiler, Boş kâğıt neye yarardı!.. Ya ben; Ya bendeki çizgilerin öğretmenim; Bilginin, Gerçeğin, Sevginin Solmayacak çizgileri. Ya onlar olmasaydı, Ben; manzarasız Boş resim kâğıdı gibi Bir hiç olurdum... Devam et öğretmenim: Tükenmesin hiç kalemin, Tükenmesin nefesin. Gönlümün ta derinliklerinde Yücelerden yücesin... Bir kâğıda, Bir kendime bakıyorum. Başkalarını bilmem ama, Dünyanın en büyük sanatkârı İnan sensin... BEN ÖĞRETMENİM Doğuda, batıda benim izlerim, Güneyde,kuzeyde benim özverim. Dağlar yol versin,ister vermesin, Dağı,taşı deler yine giderim. Devletin çatısı benim eserim, Ata'mın dediği yolda giderim. Anamdan,babamdan hatta kendimden, Bizleri kurtaran eli severim. İster bozkır olsun,isterse çorak, Orası bir vatan,kutsal bir durak. Işığı yakmaktır, benim görevim, Bizlere yakışmaz,geride durmak. To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts. Cevap Yaz