Qasem Nickli Üyeden Alıntı
Genele vurduğumuzda erkekler daha odun usta...
Mesela.sevdiğim kadın beni sabah gülletle, kahvaltılarla kaldırma, süprizlet yapma romantizmine sahip olsa ben onın 10 da biri romantizim katamam o sabaha...
Kusura bakma ama bunun istisnası yok. İstisnası evlenene kadar...
Kadında romantizim evlilikten sonrada dwvam ederken, erkekte tam odunlaşma sürecinin başlangıcıdır..

Yani gördüklerimle aabitrir. İstisna hiç görmedim

Bilgi - İnanç - Eylem
Kimya büyük bir aşk olsa da benim için biyokimya ile hiç ilgilenmedim bu yüzden hormonal bir açıklama yapamayacağım fakat düşüncem şöyle: Kadınların hormonal salgısı (ki duyguları etkileyen) erkeklerden daha fazla gibi görünüyor. İlişkiye başlamada her iki tarafta büyük ihtimal ile duygusal davranıyordur fakat ilerleyen dönemlerde gerek hormonların gerekse merak dürtüsünün azalması ile erkek tarafı biraz daha senin tabirin ile odunlaşıyor. Ben bunu ortadan "merak" faktörünün kaybolması ve artık "alışkanlık" haline gelmesine bağlıyorum. Kadınlarda sürekli bir hormonal değişim olduğu için duygusal patlamalar çok oluyor. Aslında bunun sebebi bariz belli olan biyolojik bir sebepten ötürü. İşin sadedine gelecek olusak : kadınlar istediği için değil elinde olmayan sebeplerden ötürü daha duygusal evet.

Ama... bunu değer vermenin bir ölçütü olarak görmek doğru mu ? orası tartışılır.