Sizinde hayal kurarken odalara yerleştirdiğiniz insanlar vardır mutlaka. Hayatınızda olmasa bile hayallerinizde. İşte o insanlar hayatınızdaki gerçek karakterlerle vücut bulmuş ise herhangi bir neden sebebiyle odalardan birinde sorun çıkınca tüm odaları yakar geçersiniz. Gidenin hatırlatacağı her şey kül olur hayallerinizle birlikte. Kalanlar ise yeni bir ev yapmış arkada bekliyordur. Bu sefer o odalardan birisine yerleşir, dinlemeye başlarsınız. Hayal kurmak yerine seçmeye, o hayalin güzel bir tarafı olmaya çalışırsınız. Odalarınızın çokluğu değildir önemli olan diğer odalardaki hayallerdir.

Hiç hayal kurmadım son zamanlarda. Bir süre sessiz ve sakin bir hayat sürmek peşindeydim. Son günlerde yerleştiğim odadan çıkmaya ve diğerleri ile uzun uzun hayaller kurmaya başladım. Asıl şaşırtıcı olanda ne biliyor musunuz. Kurulan tüm cümlelerin ‘olsun ya tam istediğimiz gibi olmasa da beraber olacağız, düşün bir’ cümlesi ile sonuçlanması. Şimdi bana uzun zamandır böylesine sevgi besleyen ruhlara nasıl teşekkür etsem diye düşünürken kendimi ‘mutlusun lan, hayali bile güzel’ derken buluyorum.

İyi ki varsınız ve tüm herkesin sizin gibi dostları olması dileğiyle.