Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Ocak 2019   #1
DeepSilence
Avatar Yok

Üyelik tarihi: 24 Ocak 2019
Cinsiyet: Bay
Mesajlar: 2,304
Konular: 2240
Rep Gücü: 14
Puanları: 1098
Rep Grafiği: DeepSilence has much to be proud ofDeepSilence has much to be proud ofDeepSilence has much to be proud ofDeepSilence has much to be proud ofDeepSilence has much to be proud ofDeepSilence has much to be proud ofDeepSilence has much to be proud ofDeepSilence has much to be proud of
Alınan Beğeni: 116
Verilen Beğeni: 69
İlişki Durumu: Yok
Burç: Boga
Takım: Galatasaray
Standart Ekmeklerin Ambalajlanması - Ambalaj Kimyası

Ekmeklerin Ambalajlanması - Ambalaj Kimyası

Ekmek %45 su içeren bir üründür. Dehidrasyon ve bayatlamaya çabuk uğrarlar.

Ürünün ortam sıcaklıklarındaki denge nemi korunmalıdır.


Kısa raf ömrü nedeniyle su buharı geçirgenliği az olan polietilen film torbalar, polietilen kaplı kağıtlar kullanılır.

Modifiye atmosfer ile paketleme yöntemi kullanılır. Modifiye atmosfer olarak karbondioksit seçilmiştir.


Karbondioksit ekmeğin tadını, aromasını ve görünüşünü değiştirmeden raf ömrünü artırmaktadır.


Modifiye atmosfer koşulları altında iki metod uygulanmaktadır:

Doldurup kapama: Paket kapama işlemi öncesinde sürekli gaz akımı hava ile yer değiştirir.

Vakum paketleme:Vakumla paket içindeki hava dışarı alınır ve istenen gaz karışımı eklenir.
DeepSilence isimli Üye şimdilik offline konumundadır