Neoma Açık Profil bilgileri Neoma nickli üyeye ait bütün mesajları arattır Yarbay Üyelik tarihi: 14 January 2019 Nereden: . Mesajlar: 17.206 Konular: 13075 Cinsiyet:Bayan Seslenenler: 296 Mesaj(lar) Etiketleyenler: 29 Konu(lar) Alınan Beğeni: 945 Verilen Beğeni: 20 Nereden: . Rep Gücü: 30 Yabancı dil öğrenme 28 January 2019 # 1 Yabancı dil öğrenme Merhabalar, Sizlere bu konuda yabancı dil öğrenmek için yapmanız gerekenleri söyleyeceğim. Zaman ve emek vermeniz gerekiyor - Klişe bir cevap olsa da gerçekten de öyle bir şey yapmak istiyorsanız zaman ve emek vereceksiniz. İstikrarlı olmanız gerekiyor - Öğrenmeye çalıştığınız dile her gün vakit ayırıp emek vermelisiniz ( Örn: Günlük 30-60DK çalışma ). Gerçekçi olmalısınız - Kendinize hedef veya amaç belirlerken gerçekçi davranıp ben Örn: 2 ayda İngilizceyi sökmek istiyorum dememelisiniz, gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler belirlemelisiniz mesela haftada 2 kip öğrenmek veya bilmem ne kadar zamanda 1000 kelime öğrenmek vs. Hedefler - Gerçekçilikten bahsederken buna da değindim hedef ve amaçlarınız OLMALI. Alfabeyi öğrenin - Bunun açıklanacak pek bir şeyi yok, alfabeyi öğrenin çok önemli. Sesleri öğrenin - Harflerin yazılışlarını değil seslerini öğrenin Örn. ingilizcede Sh = Ş Kelime öğrenin. Kitap okuyun - Çocuk kitapları vs. içlerinde öğrenebileceğiniz sürüyle kelimeler vardır, doğal gramer ve konuşmayı bunlarla öğrenebilirsiniz. Gramer kitabı alın çok işinize yarayacak. Öğreniminizde atlama yapmayın - Mesela adam "Bir atomun parçalarının karekökünün toplamı" vs. vs demeyi bilir ama "dişlerimi fırçalıyorum" demeyi bilmez, kendi seviyenize ve ihtiyacınıza göre öğrenin atlamalar yapmayın. Romenleştirmeyin - Yani İngilizcenin "i love you" sunu alıp "ay lav yu" yapmayın. Tembellik yapmayın - Günde en az 30DK çalışın. Konuşmaktan korkmayın - Çekinmeyin yanlış yapın ama yinede yapın rezil olmaktan korkmayın en iyi dersler böyle öğrenilir konuşun vazgeçmeyin. Cevap Yaz