Alerjik deri testleri yaptırmanızda fayda var doktorunuz sizlere bu testi yaptırmanız için tavsiye ederse, gerek yok yaptırmak istemiyorum demeyin. Astım kronik bir hastalık olmakla birlikte yine mevsimsel şartlara göre alerjikte olabilmektedir. Alerjik Astım hastalarında özellikle rutin mevsim dönemlerinde hastalık gözlemlenmez iken mevsim geçişlerinde polen, toz vb alerjik durumlardan dolayı nefes almakta zorlanabilirsiniz.

Bu testleri doktor tavsiyesi olmadan da yaptırmanız kendinize göstermiş olduğunuz bir ayrıcalıktır çünkü bu testler sayesinde kişinin hangi maddeye alerjisi olduğu bu alerji ile nefes darlığına sebep olduğunu anlayabilirsiniz. Toza ve kirli havaya alerjiniz varsa ve büyük bir kentte yaşıyorsanız kent değiştirebilirsiniz yada iş seçimi yapıyorsanız kolonya, parfüm alerjiniz varsa parfümeri de çalışmazsınız, tahta ahşap tozu alerjiniz varsa marangoz atölyesinde bulunmazsınız gibi gibi buna göre iş seçimi yapabilirsiniz ve hayat yaşam kalitenizi arttırabilirsiniz. Bunu bilip uygulamak için ise bu testleri yaptırmanız gerekmektedir.

Bütün hastalara Allah şifa versin.

Allerjik Deri Testleri Yaptırmalı mıyım?
Astım her zaman allerjik bir hastalık değildir. Deri testleri ise astım tanısında değil, sadece allerjik bir deri cevabının varlığı durumunda yararlıdır. Astımı olan kişilerin testleri negatif bulunabildiği gibi, deri testleri pozitif bulunan kişilerde de astım olmayabilir. Bu nedenle bu testlerin astım tanısında yeri yoktur. Sadece tedaviye cevap vermeyen, atakları kontrol altına alınamayan astımlılarda tetik faktörlerin tespiti açısından gerek duyulduğunda yapılabilir. Yoksa gereksizdir.

Paylaşım ve bilgi için teşekkürler.