Regex Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili dostum, az önce aynı görüşte olmadığımız diğer bir konu üzerinde de dediğin ve dediğim gibi kişisel düşüncelerine saygım sonsuz. Bu makaleyi, başındaki tarihte de gördüğün üzere 4 yıl önce yazmıştım. Ancak şikâyet veya forum gelişimi doğrultusunda vBulletin tarafından uyarı bildirimleri hâlâ devam ediyor. Daha geçen gün @Farkedmez'in forumunu şikâyet etmişler, hemen uyarı geldi; lisans bulduk, aldı. Kendi sunucu kabinimi korsan yazılım kullanmak uğruna oluşturacağıma, kalitesiyle tartışmasız bir hosting firmasından web hosting ya da sanal/kiralık sunucu hizmeti alırım, yazılımımı da lisanslı kullanırım, kafam rahat olur. Emperyalist ülkelerin sömürülerinden bahsedersek, ayrı kitap olur ama onlar sömürgeci diye de kullandığım yazılımı korsan kullanmaya karşıyım. Aynı şey işletim sistemleri için de geçerli. Katılmayabilirsin; o senin görüşün, bu benim görüşüm. Makalemin altında düşünceni paylaşıp uzun uzadıya fikirlerini yoruma döktüğün için teşekkür ediyorum.
Korsan yazılım kullanmayı önermedim. Orada demek istediğim benden yazılımları için bir ücret alacaklarsa bu konudaki haklarımı da güvence altına almaları lazım. Forum kurup hem bana rakip olacak yıllarca sitesini yayında tutabilecek hem de ben ücret ödediğim ürünle diğer kişilerle rekabet içinde olacağım. Adil değil. O yüzden ücretsiz sistemlerin kullanılmasını ve geliştirilmesini önerdim. Önermeye devam edeceğim. Zaten forumların çoğalması ve son birkaç yıldır da önemini yitirmesi neticesinde vBulletin gelişim konusunda olduğu yerde sayacak, eski eklenti ve temalarla idare etmeye çalışacaktır. Bu da vbulletini ilerleyen yıllarda diğer ücretsiz sistemlerin gerisinde görmemize neden olacak. Adil olmayan her sistem ne yazık ki kaybolmaya da mahkum oluyor

Teşekkürler dostum.