DeepSilence Açık Profil bilgileri DeepSilence nickli üyeye özel mesaj gönderin DeepSilence nickli üyeye ait bütün mesajları arattır Yüzbaşı Üyelik tarihi: 24 January 2019 Mesajlar: 2.141 Konular: 2073 Cinsiyet:Bay Seslenenler: 35 Mesaj(lar) Etiketleyenler: 55 Konu(lar) Alınan Beğeni: 104 Verilen Beğeni: 68 İlişki Durumu: Yok Burç: Boga Takım: Galatasaray Rep Gücü: 20 Şeytan ile Hz. İsa (a.s) 06 February 2019 # 1 Hz. İsa (a.s) yarım kerpici başının altına koymuş, yatıp uyumuştu. Uyanıp gözlerini açtığında İblis'i başında bekler buldu. Ona. - A melun başımda ne bekliyorsun? diye sordu. İblis ona dedi ki: - Başının altına koyduğun benim kerpicim. Bütün dünya benim malım olduğuna göre, bu kerpiç parçası da benim malımdır demektir. Madem ki malımı kullanıyorsun bana ortak oldun demektir. Hz. İsa (a.s) kerpici başının altından aldı, fırlatıp attı. Yeniden uyumaya niyetlendi. İblis de savuştu gitti. Ey dünya dertleriyle üzülen, ip gibi eğilip bükülen adam! Madem sonunda herşeyi arkanda bırakıp gideceksin, açgözlülük yapmanın, durmadan mal yığmanın ne âlemi var? Kaynak: Mantıku't Tayr, Feridüddin Attar Cevap Yaz