Fikret Orman 2018 yılı planlarını açıkladı!
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün 2018 planlarını açıkladı. İşte başkan Fikret Orman'ın o sözleri...
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün aylık yayın organı olan Beşiktaş Dergisi'nin Ocak sayısına röportaj verdi.

Siyah-beyazlı kulübün 2018 planlarını açıklayan Fikret Orman, "Tüm dünyadan yüz milyon taraftara sahip olmak istiyoruz. Uzakdoğu pazarında attığımız bu adımların hedefimiz doğrultusunda ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum. Çin'in yanı sıra, plan doğrultusunda farklı Uzakdoğu, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler'e ziyaretlerimiz olacak. Şimdiden 2018 yılında yapacağımız ziyaretlerimizi, iletişim ve pazarlama
faaliyetlerimizi planlıyoruz." dedi.

İşte Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın dergide yer alan o röportajı...

Okuldaki derslerinizin stresini, Beşiktaş maçlarına giderek atıyordunuz. Süleyman (Seba) amcanın peşinde koşmak, Baba Hakkı'yı öz babanızın arabasında gezdirmek nasıl bir duygudur? Eski günleri, çocukluğunuzu nasıl hatırlıyorsunuz?

Ben Beşiktaş'la doğdum, büyüdüm. Ailemin, özellikle geçmişte Beşiktaş yönetiminde görev yapan rahmetli babamın bunda payı büyüktür. Ayrıca ne kadar şanslıyım ki, böyle bir camianın içine doğmakla birlikte, bu camianın önde gelen efsane isimlerini daha çocuk yaşımdayken tanıma, ellerini öpme şerefine nail oldum. Çocukluğumdan itibaren kendilerini tanımaktan büyük onur ve gurur duyduğum iki isim Baba Hakkı ve Süleyman Seba'nın tıpkı tüm Beşiktaş Camiası için olduğu gibi benim için de çok özel bir yeri var. Bu isimlerin varlığı ve Beşiktaşlılık kültürüne kattıkları, bana ve tüm camiaya bugün yol gösteriyor.

Gerek Türkiye'de gerekse de Amerika'da gördüğünüz eğitimler ile sıkı bir öğrenim aşamasından geçtiniz. Bugün de BJK Kabataş Vakfı ile önemli bir vizyonu, en az stat kadar önemli bir konuyu, "okullaşma" projesini hedef olarak masaya yatırdınız. Hangi noktadayız, Beşiktaş ve Kabataş kurumlarının birlikteliği ne anlam taşımaktadır?

Uzun bir süreçti. Her iki kurum; hem BJK hem Kabataş, Beşiktaş semtinin biri sporda, diğeri eğitimde yüz yıllık bir geleneğin temsilcileri ve iç içe geçmiş iki değeridir. Bakıyorsunuz Şeref Bey okulun öğretmeni, kulübümüze en uzun süre başkanlık yapmış biri... Onursal Başkanımız olan Süleyman Seba ve Ziya Kozanoğlu başkanımız, onlarca yöneticimiz, sporcumuz, çalışanımız Kabataşlı ve tüzüğümüz ile de zaten iç içe olduğumuz bir kurum Kabataş Camiası. Bizim de en önemli hedeflerimizden biri, anaokulundan üniversiteye okullaşmayı sağlayacak bir projeyi hayata geçirmekti. Bu konuda tereddütsüz bu denli doğal ilişkimizin geliştiği ve ülkemizin en örnek eğitim camiasını stratejik ortak seçtik. Her iki camianın son derece eşit temsili ve güç birliği ile hayata geçen bir vakıfla adımlarımızı somutlaştırdık.

kaynak: fotomac