Tomris Açık Profil bilgileri Tomris nickli üyeye özel mesaj gönderin Tomris´nin Web Sitesini ziyaret edin Tomris nickli üyeye ait bütün mesajları arattır Üyelik tarihi: 09 December 2017 Nereden: ᴛᴙ Mesajlar: 17.940 Konular: 10832 Cinsiyet:Bayan Seslenenler: 279 Mesaj(lar) Etiketleyenler: 70 Konu(lar) Alınan Beğeni: 1 Verilen Beğeni: 0 Nereden: ᴛᴙ İlişki Durumu: Yok Burç: Basak Takım: Besiktas Rep Gücü: 46 Etli Pilav Tarifi 07 August 2019 # 1 Malzeme Listesi Kuzu eti (250–300 gram, kuşbaşı doğranmış yarım yağlı) 2 su bardağı pirinç 1 adet soğan 3 çorba kaşığı tereyağ 3 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber (3 Kişilik - 30 dakika) Hazırlanışı Adım 1 Yarım kg pirinci bir kapta 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın. Adım 2 Bir tavada 1,5 çorba kaşığı tereyağını eritin. Yarım soğanı küp küp doğrayın ve tavada pembeleşinceye kadar kavurun. Adım 3 250–300 gram kuzu etini küçük kuşbaşılar halinde doğrayın. Bu sırada tavadaki soğanların yanmamasına dikkat edin. Doğradığınız etleri tavaya koyun ve soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun. Adım 4 Etlerin üzerine, bir iki parmak etleri aşacak şekilde sıcak su dökün ve kısık ateşte etler pişene kadar yaklaşık 15 dakika kaynamaya bırakın. Adım 5 Ayrı bir tencerede 1.5 çorba kaşığı tereyağı eritin. Pirinci soğuk suyun altında yıkayın ve süzün. Süzdüğünüz pirinçleri kızdırdığınız 1.5 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Adım 6 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberi ilave ettikten sonra kavurmaya devam edin. Adım 7 Kaynayan etleri suyu ile birlikte pilav tenceresinin içine boşaltın ve tencerenin kapağını kapatın. Adım 8 Tüm malzemeyi 10 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekince tencerenin altını kapatıp, 5 dakika dinlenmeye alın. Ilık olarak servis yapın. To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts. Güzel günler yakın. To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts. Cevap Yaz