Hayırlı Olsun @Melodram Adın? Cansu. Nerelisin? Artvinliyim *-* Nerede yaşıyorsun? Şu an o öyle karışık ki, totem gereği bende kalsın. Kaç yaşındasın? Ve evet o korkutan soru, bırakın gelsin! 29 yaşındayım, yirmi ve dokuz. Tertemiz. Burcun? Boğa burcuyum. Burçlara inanır mısın? Hayatımdaki her şeyi burçlara göre ayarlamam ama takip ederim, okurum, bizi bir şekilde etkilediğini düşünüyorum. Boyun? 1.73 cm. (kiloyu sormamanız harika dermişim ahah) Mesleğin? Toplu iş sözleşmeleri uzmanıyım, belki yazarken son kez yazıyorumdur bunu tabii. Kahve mi çay mı? Her daim kahveciyiz, çayı da bergamot aromalı olunca severim ama olmasa da olur. Kendini 3 kelime ile tanımlar mısın? Böyle çok zor ama ya... Eğlenceli, inatçı ve düşünceli diyebilirim kendime, çok genel oldu. Okuduğun son kitabın adı? Albert Camus - Yabancı kitabını okuyorum, 2. kez. Kitap okumayı sever misin? Kitap tiryakisiyim diyemem ama olmak için çaba gösteriyorum, bu alışkanlığı tam anlamıyla edinmek istiyorum çünkü harika bir şey. Haftada kaç kitap okursun? Bazı zamanlar haftada 1-2 bile olabiliyor, bazen 1-2 ay kitap okumadığım da oluyor, çok değişken ama son ayları baz alırsam 2 haftada 1 diyebilirim.-çok ince değilse kitap- Hobilerin nelerdir? Yazı yazmaktan çok keyif alırım hatta bu yüzden daha çok okumam gerektiğini de düşünürüm, pilates ve yürüyüş yine en keyif aldığım şeylerdendir, hunharca müzik dinlemeye de bayılırım, kendimle kalmak da bir hobimdir aslında. Mümkün olduğunca da her sezon Devlet Tiyatroları oyunlarını izlemeye çalışırım. Ve maç izlemek. Çok enteresan hobilerim de yokmuş. Aa nasıl unuttum en büyük hobim uyumak ve yemek yemek. Zor yoldan öğrendiğin şey nedir? Hayır diyebilmek benim için zaman almıştı. Mutluluğa ulaşmak için ne yapmak gerekir? Ne istediğine iyi odaklanmak, istediklerini yazmak, görsel hale getirmek, planlamak, çabalamak ve beklemek gerekir. Yapılması gereken her şeyi yaptıktan sonra en zoru beklemektir ama mutluluk her zaman kolay ulaşılan bir şey olmadığı için sabırlı olmayı öğrenmek mutluluğu size getirir. Er ya da geç. Araba sürmek mi motosiklet kullanmak mı? Galiba ikisi de değil, bisiklet sürmek bana hep daha keyifli geliyor. Babamın hayali motor sürmem olsa da, bu şıklardan birini seçeceksem araba olurdu. Sevdiğin insanda kalp kırıklığına nasıl uğrarsın? Aslında bunun çok spesifik bir cevabı yok. O anki ruh haline bağlı olarak ufacık bir kelimesi bile kalbimi kırabilir ama bunu da daha geniş şekilde düşünürsek ilgisizliğini hissetmek beni kırar. Keyif aldığımız şeylerin zamanla işkenceye dönüştüğünü hissetmek, varlığının yokluğundan farkı olmadığını hissetmek vs vs. O aldatmaları falan saymıyorum zaten. Deliler gibi sevdiğin insan senden gitse ne yaparsın? Hiç dolandırmayayım deliler gibi ağlarım başta. Sonra kendime gelince düşünürüm, gitmesine sebep olan şeyleri düşünürüm, kendime göre haklı gördüğüm yanları varsa bu sefer kendimi teselli etmeye başlarım. Haklıydı der ve devam ederim, gitmeyi kafasına koymuş bir insan için ne yapsanız boş. Eh azıcık da kendimi dışarı kaparım. WhatsApp durumunda ne yazıyor? ''İyi de her şey neden anlamlı olsun ki?'' yazıyor. En son dinlediğin şarkı? Rehber - Büyük Saat (her kim suretiyle eşse, içinde cennetse, ceremesi burada cehennemi de) sözünü de yazasım geldi. En çok neye ya da kime öfkelenirsin? Haksızlıklara karşı çok çabuk öfkelenirim, anlamaya çabalamadan sürekli direten insanlara öfkelenirim, bazen de serçe parmağımı çarptığım masaya bile öfkelenirim. Uzar gider bu liste beni öfkeli kalabalıktan sanmasınlar En çok neye gülersin? Şimdi yalan yok kendime aşırı gülerim, güldürmeyi becerebildiğimi düşündüğüm için Cem Yılmaz gibi yaptığım esprilere saatlerce gülebilirim. Cem Yılmaz'cığım sevgiler, çok benziyoruz. En çok neye üzülürsün? Ben her şeye üzülebilirim ama en dediğin için sevdiklerimi kaybetmek beni çook üzer. Gerisi hallolur. Seni motive eden en önemli şey nedir? Hala nefes aldığımı bilmek beni motive eder bunu zaman zaman unutsam da, ne zaman dibe düşsem biraz meditasyonla birlikte nefesime odaklanırım. Ne kadar anlamlı bir işleyiş olduğunu düşünürüm. Sevilmek de motive eder. Bir de 90'lar Türkçe Pop, hastasıyız. Kendinle ilgili değiştirmek istediğin bir şey var mı? Kişisel olarak kendimle çok problemim yok ama @mango uzmanlığı kazanınca belki fiziksel olarak değiştireceğim şeyler olur ahah. Gerçi biraz inadımı kırmayı isterdim, bir de azıcık ''dersler'' konusunda çalışkan olabilmeyi, bu kız zeki ama çalışmıyor hocaam. Sevdiğin şair ve ona ait sevdiğin şiir? Buna tek bir cevap veremem ama ilk aklıma gelen şair Şükrü Erbaş oldu Ömür Hanımla Güz Konuşmaları şiirini çok severim ama inanılmaz uzun o yüzden sadece küçük bir kısmını atayım, en sevdiğim bölümlerinden biri. ''Kimseler görmedi Ömür hanım, bu dünyadan ben geçtim. İçimde umudun kırk kilitli sandıkları, elimde bir avuç düş ölüsü yüreğim -içinde senin ve benim ağırlığım- benim olmayan bir garip gülümsemeyle yüzümde, incelik adına, ben geçtim...'' Şu anda bütün dünya seni dinliyor olsaydı; Ne derdin? Dünya bir bütün ben dışındayım diyesim geldi, Virginia Woolf ablamıza saygılarımızla.Kolay gelsin.
Bilinmesi gereken şeyleri insanın kendisinin tatması iyidir. -hermann hesse-