Rakı milli içkimizdir . Ama malum kafa yüzüne pahalı bir içki oldu. 2 sene önce 70 tl olan 70'lik rakı, şimdi 140 tl .

Neyse, rakı cidden bir kültür meselesi bana göre. Masası ayrı, içmesi ayrı, mezesi ayrı, oturduğun insanlar ayrı bir olay. Hepsi lego gibi birbirini tamamlayan hadiseler.

Çok güzel meze yaparım . Acılı ezme, çoban salata, cacık ve havuçlu hede hödöler. Lakin bana acılı ezme ve cacık olsun kafidir . Biri asidik, diğeri bazik derken birbirini tamamlıyor işte . Çok coşarsam da masayı kraliyet sofrası gibi yardırır, 6-7 saat mutfaktan çıkmam .

Ayrıca mastika da iyidir. Zor bulunur. Rakı derkende boğma rakıyı es geçmemek lazım. Lakin her yiğidin harcı değildir boğma rakı . Onun yanına da çoban salatasına peynir doğramak veya bulgar sucuğu denen lukanka falan güzel gider.

Tamam tamam daha da yazacaktım ama ağzımın suyu aktı haha . valla içesim geldi acayip. Yarım Cuma zaten, yarına saklayayım kendimi. Kutsal içme günüm .

Ekleme: Civan rakı çıkmış. yüzde 45 değil de yüzde 40 alkol olduğu için nispeten ucuz. Ucuz dediğim!! 112 tl mi. O da zam gelmedi ise!!.

Ayrıca bana göre rakıya buz atmaktan ziyade, şalgamla içilmesi garip geliyor. Bu garip moda eskiden pek yoktu. Son yıllarda türedi.