Rakı milli içkimizdir 
. Ama malum kafa yüzüne pahalı bir içki oldu. 2 sene önce 70 tl olan 70'lik rakı, şimdi 140 tl

.
Neyse, rakı cidden bir kültür meselesi bana göre. Masası ayrı, içmesi ayrı, mezesi ayrı, oturduğun insanlar ayrı bir olay. Hepsi lego gibi birbirini tamamlayan hadiseler.
Çok güzel
meze yaparım

. Acılı ezme, çoban salata, cacık ve havuçlu hede hödöler. Lakin bana acılı ezme ve cacık olsun kafidir

. Biri asidik, diğeri bazik derken birbirini tamamlıyor işte

. Çok coşarsam da masayı kraliyet sofrası gibi yardırır, 6-7 saat mutfaktan çıkmam

.
Ayrıca
mastika da iyidir. Zor bulunur. Rakı derkende
boğma rakıyı es geçmemek lazım. Lakin her yiğidin harcı değildir boğma rakı

. Onun yanına da çoban salatasına peynir doğramak veya bulgar sucuğu denen lukanka falan güzel gider.
Tamam tamam daha da yazacaktım ama ağzımın suyu aktı haha

. valla içesim geldi acayip. Yarım Cuma zaten, yarına saklayayım kendimi. Kutsal içme günüm

.
Ekleme: Civan rakı çıkmış. yüzde 45 değil de yüzde 40 alkol olduğu için nispeten ucuz. Ucuz dediğim!! 112 tl mi. O da zam gelmedi ise!!.
Ayrıca bana göre rakıya buz atmaktan ziyade, şalgamla içilmesi garip geliyor. Bu garip moda eskiden pek yoktu. Son yıllarda türedi.
"Ne zaman ki en sevdikleriniz yanıltır sizi, ne zaman ki birer birer düşürür herkes maskesini , ne zaman ki yalnızlıktaki o muhteşem gücü keşfedersiniz ,işte o zaman başlarsınız gerçekten yaşamaya." charles bukowski