Yeni bir hashtag daha eklendi öldürülen kadınların yanına, belki hepsi aynı yerde buluşuyordur, aynı hashtagin altında...
Videoyu maalesef izledim, sabaha kötü başladım, ağladım, başıma bir ağrı saplandı ve geçmedi, hala da devam ediyor. Biz kararan dünyalara ölen kadınlara üzülüyoruz, bir de bunu yaşadıklarını düşünün. Düşünüyoruz. Bu maalesef son cinayet olmayacak, hiçbiri son tecavüz olmayacak. Çünkü zihniyetimiz değişmiyor. Videonun altına atılan yorumları okudum, kanım bir kez daha dondu. Çocuğun önünde boğazı kesilmiş bir kadının cinayeti bile ikna etmiyor bazılarınız. ''Öldürmesi doğru değil AMA...'' diyorlar, amadan sonrası malum. Kadının ölmek için bir suçu vardır mutlaka. Kocasından boşanmıştır, yeniden birini sevmiştir, ayrılmak istemiştir, artık sevmiyordur sevgilisini, etek giymiştir, şort giymiştir, gülmüştür bir yerde otururken, sesi çıkmıştır ve bunların hepsi suçtur. Kadınız ya suçluyuz bir kere gözlerinde. ''Kim bilir kadın da ne yaptı?'' diyorlar, yani yaptığı her neyse ölümüne sebep o. Adamın yaptığı şey haklı, adam bunu yapabilir neden? Çünkü namusu her şeyden önemli. Sıçayım sizin namus adı altında kadınlara ettiğiniz her kelimeye, kurduğunuz her cümleye, kısıtladığınız her ana. Yetiştirilme şeklinizin de, sizi yetiştirenin de, bu toplumu bu hale getirenin de sıçalım ağızlarına işte. Adalet bekliyoruz adalet bekliyoruz, evet herkes kendi işini kendi görse ortalık kan gövdeyi götürürdü. Evet adalete inanılmaz derecede ihtiyacımız var ama biz ADALETİ BEKLEMEK ZORUNDA DEĞİLİZ. Adalet beklenmez, adalet gelir, gerekeni yapar ve cezalar verilir ama yok. Sosyal medyada bir şeyler ortaya dökülmedikçe, kamuoyu baskı oluşturmadıkça adalet işlemiyor bizde.
Şu kadınları rahat bırakın, biz kendi seçimlerimizle yaşamak istiyoruz. Yaşayabilmek.
Ve biz kimsenin kimseye emaneti de değiliz, bizim ne yaşamımız ne canımız hiçbirinize emanet değil. Hiçbir erkeğin emaneti değiliz, hiçbirinin korumasına ihtiyacımız yok.
İhtiyacımız olan tek şey eğitilmek. Zihinlerinizi temizlemek. Evet bazıları için çok geç ama onlar da tedavi edilecek başka yolu yok. Bizi rahat bırakın. Siz kendinizi bildikten sonra bizim ekstradan bir ''korunmaya'' ihtiyacımız yok. Değiştirin, geliştirin şu kafaları, yeter artık.
Anitsayac diye bir site var, açın bakın! Rakamlar çok önemli ya, açın bakın yıllardır ölen kadınların hikayeleri var orada. Bir bakın bakalım neler olmuş. Duymadığımız ne hikayeler varmış.
Bu duruma çanak tutandan da, destekleyenden de hala kadını aciz gören herkesten de nefret ediyorum. NEFRET.
''Anne lütfen ölme'' diye feryat eden o çocuğun da katilisiniz, onun öfkesisiniz, hiçbir şeye hakkınız yok bu hayatta, hiçbir şeye.
Konu Melodram tarafından (23 August 2019 Saat 21:54 ) değiştirilmiştir.
Bilinmesi gereken şeyleri insanın kendisinin tatması iyidir.
-hermann hesse-