Forum Düzeni
Bilim ve Teknoloji Haberleri
Internet, bilim, bilişim ve teknoloji dünyasından son haberlerin paylaşılacağı bölüm.
Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Farkedmez

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Üyelik tarihi: 17 Temmuz 2018
Nereden: Tel'aran'rhiod
Mesajlar: 6.699
Konular: 883
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 664 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 73 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 2144
Verilen Beğeni: 1250
Nereden: Tel'aran'rhiod
İlişki Durumu: Yok
Burç: Boga
Takım: Galatasaray
Rep Gücü: 49
Farkedmez has a reputation beyond reputeFarkedmez has a reputation beyond reputeFarkedmez has a reputation beyond reputeFarkedmez has a reputation beyond reputeFarkedmez has a reputation beyond reputeFarkedmez has a reputation beyond reputeFarkedmez has a reputation beyond reputeFarkedmez has a reputation beyond reputeFarkedmez has a reputation beyond reputeFarkedmez has a reputation beyond reputeFarkedmez has a reputation beyond repute

Konub Dünya ile Güneş Arasında Tuhaf Bir Yörüngeye Sahip Devasa Göktaşı

09 Temmuz 2019
# 1
Astronomlar, Dünya ve Güneş arasındaki bir yörüngede dönmekte olan yeni bir asteroit keşfetti. Bu cisim, bir gezegenden küçük boyuttaki göktaşları arasında en kısa yıl döngüsüne sahip olan gök cismi oldu. 2019 LF6 olarak numaralandırılan gök cismi, Atira adı verilen türe ait.

Uzayın sonsuz boşluğunda bulunan gök cisimleri arasında asteroitler de yer alıyor. Yeni keşfedilen nadir ve devasa bir asteroit, gezegenimiz ile Güneş arasındaki bir yörüngede dönüyor.

2019 LF6 numarasıyla kataloglanan gök cismi, bir gezegenden daha küçük boyutta olan asteroitler arasında en kısa yıl döngüsüne sahip. Atira türüne dahil gök cismi, bir yılını yalnızca 151 günde tamamlıyor.


Cisim, yörüngesinin bir ucunda Merkür’ü geçip Güneş’e yaklaşırken diğer uçta da Venüs’ün arkasından dönüşünü gerçekleştiriyor. Böylece 2019 LF6, yörüngesinin tamamı Güneş Sistemi içerisinde yer alan ve sadece 20 tanesi bilinen Atira adlı nadir asteroitlerden biri olmuş oluyor.

Atira’yı nadir kılan bir diğer özelliği ise göktaşının alışılmadık boyutu. Cismin çapı yaklaşık 1 kilometre. Asteroiti keşfeden astronom Quanzhi Ye, “Bugünlerde kilometre çapında bir asteroiti pek sık bulamıyorsunuz. Büyük cisimlerin çoğu bulundu” diyor. Araştırmacıya göre bu kadar büyük bir cismin yıllardır bulunamamış olmasının sebebi ise sahip olduğu alışılmamış yörünge.


Gök cisminin keşfinde, Palomar Gözlemevi’nde bulunan Zwicky Transient Facility kullanıldı. Bu tesiste yapılan çalışmalarda bir başka Atira türü asteroit daha bulunmuştu.

Normalde asteroitlerin çoğu Mars’ın ötesinde, asteroit kuşağında bulunur. Galaksimizin başka köşelerinde varlığından habersiz olduğumuz asteroitler de var. Bu yüzden uzayı daha detaylı ve dikkatli incelemek gerekiyor.

WebTekno
Qasem bunu beğendin

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Ziyaretçi
Renksiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mesajlar: n/a
Konular: 36
Seslenenler: Mesaj(lar)
Etiketleyenler: Konu(lar)
Alınan Beğeni:
Verilen Beğeni:
Standart Cevap: Dünya ile Güneş Arasında Tuhaf Bir Yörüngeye Sahip Devasa Göktaşı
09 Temmuz 2019
# 2
Bundan 50 yıl sonra insanoğlu uzay hakkında nerelere gelecek çok merak ediyorum.
Üyelik tarihi: 16 Ocak 2018
Mesajlar: 4.975
Konular: 215
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 244 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 48 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 818
Verilen Beğeni: 109
İlişki Durumu: Uzak durun yeter...
Burç: Akrep
Takım: Turkiye
Rep Gücü: 20
Qasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to behold
Standart Cevap: Dünya ile Güneş Arasında Tuhaf Bir Yörüngeye Sahip Devasa Göktaşı
09 Temmuz 2019
# 3
Ben orda yaşasam olmaz mı.
Sıkıldım dünyadan.
Yeni koloni kursalar benide alsalar.
Marsta kurulacak koloni için başvuru yapmıştım ama demek tipimi beğenmediler...

Burası küçük kesain bunlar beni beğenir
Üyelik tarihi: 06 Temmuz 2019
Nereden: Manisa
Mesajlar: 3.111
Konular: 1030
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 62 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 40 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 260
Verilen Beğeni: 0
Nereden: Manisa
Burç: Boga
Takım: Besiktas
Rep Gücü: 9
HaDeS is on a distinguished road
Standart Cevap: Dünya ile Güneş Arasında Tuhaf Bir Yörüngeye Sahip Devasa Göktaşı
09 Temmuz 2019
# 4
Bu astroidleri anlamış değilim halen
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevap
Son Mesaj
Neoma
Türkiye'den Haberler
0
03 Şubat 2019 15:45
DeepSilence
Bilim ve Teknoloji Haberleri
0
25 Ocak 2019 13:52
Gamer Queen
Bilim ve Teknoloji Haberleri
0
12 Ağustos 2018 15:34
Renksiz
Yerli Şarkı Sözleri
0
31 Temmuz 2018 11:47



Ticarî amaç gütmeden, maddî bir menfaat elde etmeden internet yayınlarına olanak sağlayan global bir paylaşım ağı olan ForumDenizi, adından ve vasfından da anlaşılabileceği üzere bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumDenizi üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumDenizi üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumDenizi yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.
5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumDenizi üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.