Forum Düzeni
Bilim ve Teknoloji Haberleri
Internet, bilim, bilişim ve teknoloji dünyasından son haberlerin paylaşılacağı bölüm.
Kullanıcı Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Üyelik tarihi: 02 October 2019
Mesajlar: 4.778
Konular: 1344
Cinsiyet:Bayan
Seslenenler: 126 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 48 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 783
Verilen Beğeni: 374
İlişki Durumu: Yok
Burç: Akrep
Takım: Besiktas
Rep Gücü: 39
BegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond repute

Standart Milyonlarca Yıl Önce Memeliler, Daha Yavaş Ama Daha Uzun Yaşıyorlardı

14 October 2020
# 1
200 milyon yıllık diş fosilleri üzerinde yapılan araştırmaya göre memeliler eskiden daha yavaş hareket edip daha uzun yaşıyorlardı. Fare büyüklüğündeki erken dönem memelileri, bir sürüngen gibi yavaş hareket etmelerine rağmen günümüz benzer memelilerinden 3 kata kadar daha uzun yaşabiliyorlardı.

Bristol Üniversitesi ve Helsinki Üniversitesi'nden bilim insanları tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, erken dönem memelilerinin sanılanın aksine günümüz memelilerinden daha yavaş hareket ettiğini, buna karşın tıpkı sürüngenler gibi daha uzun bir yaşam sürdüklerini ortaya koydu.

Nature Communications'da yayınlanan çalışmada Bristol Üniversitesi’nden Dr. Elis Newham, çalışma öncesinde erken dönem memelilerinin 1-3 yıl civarında ömürlerinin olmasını beklediklerini, bu nedenle bulgularının şaşırtıcı olduğunu ifade ederken, çalışmadan önce memelilerin sıcakkanlılıkları dahil temel özelliklerinin aynı anda evrimleştiğinin düşünüldüğünü dile getirdi.

Bulgularının erken dönem memelilerinin daha büyük beyinlere ve daha gelişmiş davranışlara sahip olmalarına rağmen yavaş ve uzun bir yaşam sürdüklerini gösterdiğini ifade eden Dr. Newham, erken dönem memelilerinin hareketlerinin küçük sürüngenlere benzer şekilde oldukça ağır olduğu dile getirdi.Yine Bristol Üniversitesi'nden Dr. Pam Gill, çalışmalar sırasında Londra'daki Doğa Tarihi Müzesi ve Cambridge'deki Üniversite Zooloji Müzesi tarafından sağlanan bazı yaklaşık 200 milyon yaşında olan 200 diş örneğini mercek altına aldı ve dişlerdeki büyüme halkalarından yola çıkarak canlıların yaşlarını tespit etti.

Buna göre günümüz fareleri ile benzer boyutlara sahip olan erken dönem memelileri, günümüz sıcakkanlı hayvanları gibi hızlı bir hayat yaşamak yerine sürüngenler gibi yavaş yaşayarak ömürlerini 14 yıla kadar çıkarıyorlardı. Günümüzdeki benzer türler ise yalnızca 2-4 yıl kadar hayatta kalabiliyorlar.

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Üyelik tarihi: 25 September 2019
Nereden: ..
Mesajlar: 1.781
Konular: 344
Cinsiyet:Bayan
Seslenenler: 153 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 44 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 567
Verilen Beğeni: 217
Nereden: ..
İlişki Durumu: Yok
Burç: Yay
Takım: Besiktas
Rep Gücü: 18
Chen has much to be proud ofChen has much to be proud ofChen has much to be proud ofChen has much to be proud ofChen has much to be proud ofChen has much to be proud ofChen has much to be proud ofChen has much to be proud of
Standart Cevap: Milyonlarca Yıl Önce Memeliler, Daha Yavaş Ama Daha Uzun Yaşıyorlardı
14 October 2020
# 2
şimdi hep silikon
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevap
Son Mesaj
İlkiz
Bunları Biliyor musunuz?
1
04 August 2020 14:05
BegonviL
Bunları Biliyor musunuz?
0
03 July 2020 09:01
Regex
ForumDenizi Sözlük
7
27 May 2020 20:44
Tomris
Yabancı Dil
0
03 November 2019 16:43
Tomris
Stil - Bakım
0
06 September 2019 12:23



Ticarî amaç gütmeden, maddî bir menfaat elde etmeden internet yayınlarına olanak sağlayan global bir paylaşım ağı olan ForumDenizi, adından ve vasfından da anlaşılabileceği üzere bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumDenizi üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumDenizi üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumDenizi yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.
5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumDenizi üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.