Köfte ve patates püresinden kardan adam tarifi için malzemeler
Malzemeler

500 gr dana kıyma (az yağlı)
Yarım su bardağı su
1 paket köfte harcı
50 gr ince doğranmış maydanoz
30 gr margarin
2 paket patates püresi harcı
3 su bardağı yağsız süt
20 gr margarin
Süslemek için

Biberiye
Havuç
Karanfil
Tane kırmızıbiber
Köfte ve patates püresinden kardan adam hazırlanışı
Az yağlı kıyma, köfte harcı, su ve kıyılmış maydanozu bir kaseye alıp yoğurun. Cupcake kalıplarının içerisine spatula yardımıyla yarısını dolduracak şekilde köfte harcı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Süt, margarin ve patates püresini tencereye alın. Püre haline gelene kadar karıştırarak 5 dakika pişirin. Ilıması için bekletin. Köfteleri kalıplardan çıkarın. Patates püresinden servis yapacağınız tabağa kar zemini oluşturacak gibi yayın. Üzerine köfteyi ekleyin. Kalan püreden kardan adam şekli olacak şekilde gövde ve kafa yuvarlakları elde edin. Büyük olan yuvarlağı gövde şeklinde köftenin üzerine yerleştirin. Küçük yuvarlağı da kafayı oluşturacak biçimde dikkatlice yerleştirin. Karanfil taneleriyle göz, kırmızı tane biberle düğme, havuçla da burun yaparak kardan adamınızı süsleyin. Biberiyeyle kollarını ve süpürgesini yaparak servis yapın.