Toyga Çorbası Tarifi
Malzemeler
Nohut 1/3 su bardağı
Dövme 1/2 su bardağı
Su 5 su bardağı
Un 3 yemek kaşığı
Yoğurt 2/3 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Margarin ya da tereyağ 4 yemek kaşığı
Nane 1 yemek kaşığı
Yapılışı
Nohutu ve dövmeyi yıka, 2 su bardağı su ile
bir gün önceden ıslat, kalan suyu kat,
basınçlı tencerede, yumuşayıncaya değin,
1 saat pişir. Unu, ayrı bir kapta yoğurtla ez,
içine pişme suyundan birkaç kaşık koyarak
ılıt. Yoğurtlu karışımı tencereye azar azar
eklerken, çorbayı sürekli karıştır, tuzu kat, 10
dakika pişir. Yağı tavada erit, naneyi kat, birkaç
kez çevir, ocaktan al, çorbanın üzerine gezdir.
Notlar: İç Anadolu'da sıklıkla yapılan bir çorbadır. Bazı yörelerde yağ konmadan, yarma ve nohutla pişirilir, yoğurt veya ayran katılarak soğuk yenir. Bazı yörelerde de, kurutulmuş yoğurt veya ayran katılarak soğuk yenir. Bazı yörelerde de, kurutulmuş yoğurt veya çökelek kullanılarak yapılır. Sivas'ta nohuta yeşil mercimek karıştırılarak kullanılır. Bazı yörelerde de yarma yerine pirinç konur. Pirinç su ile piştikten sonra, pişmiş nohut ekleyerek yapılır. "Ayran Aşı" da denir.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Güzel günler yakın.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.