Malzemeler:
150 gr Amerikan pirinci
500 gr ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
1 lt su
170 gr Amerikan kuru bezelye (haşlanmış)
2 yemek kaşığı krema
½ bardak süt
1 çay kaşığı tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
Yağı eritip soğanı kavurun. Daha sonra doğranmış ıspanağı ekleyin ve 5-10 dakika kavurun. Suyunu ve pirinci ekleyin, 20 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Diğer tarafta, haşlanmış bezelyeyi blenderla püre yapıp krema, süt, baharat ve tuzunu ekledikten sonra ıspanağın olduğu tencereye dökün. 5 dakika kadar daha kaynatıp ateşten alın. 10 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak beklettikten sonra servis yapın.