Forum Düzeni
Dünya'dan Haberler
Dünya'nın her bir yerinden en sıcak gelişmeleri bulabileceğiniz bölüm.
Kullanıcı Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Üyelik tarihi: 02 October 2019
Mesajlar: 4.778
Konular: 1344
Cinsiyet:Bayan
Seslenenler: 126 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 48 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 783
Verilen Beğeni: 374
İlişki Durumu: Yok
Burç: Akrep
Takım: Besiktas
Rep Gücü: 39
BegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond reputeBegonviL has a reputation beyond repute

Standart Mars'ın atmosferinde yeşil bir ışık tespit edildi

16 June 2020
# 1
Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) Trace Gaz Uydusu, Mars'ın atmosferinde zümrüt yeşili bir parıltının yayıldığını ortaya çıkardı.ExoMars programının bir parçası olarak 2016 yılında Mars'a fırlatılan Trace Gaz Uydusu, Mars araştırmalarına farklı bir boyut kazandırdı.

Uydu, Mars'ın atmosferinde zümrüt yeşili bir parıltının yayıldığını tespit etti.

DÜNYA DIŞINDA BİR İLK
Uydunun bulgusunu kayda geçiren Belçika'nın Liege Üniversitesi'nden gök bilimci Jean-Claude Gerard, Dünya'nın karanlıkta kalan kısmında atmosferde görülen, oksijen atomlarının belirli bir ışık dalga boyunu yaymasından kaynaklandığı sanılan yeşil ışığın Dünya dışında ilk kez gözlemlediğini belirtti.Yeşil ışık yaymanın oksijen moleküllerinin karakteri olduğunu vurgulayan Gerard, "kuzey ışıkları" adı verilen auroraların da Güneş'ten yayılan elektrik yüklü parçacıkların atmosferin üst kesimlerindeki moleküllere çarpmasıyla oluştuğunu hatırlattı.

Gerard ve meslektaşları; Mars'taki ışığın gezegenin atmosferinin yüzde 95'ini oluşturan karbondioksit gazlarının, atmosferin üst kesimlerinde parçalanması ve karbonmonoksit ile oksijen olarak ayrışması sonucu oluştuğunu tahmin ediyor.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Üyelik tarihi: 20 December 2017
Mesajlar: 7.239
Konular: 7
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 655 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 105 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 1912
Verilen Beğeni: 584
Rep Gücü: 56
Arthuil has a reputation beyond reputeArthuil has a reputation beyond reputeArthuil has a reputation beyond reputeArthuil has a reputation beyond reputeArthuil has a reputation beyond reputeArthuil has a reputation beyond reputeArthuil has a reputation beyond reputeArthuil has a reputation beyond reputeArthuil has a reputation beyond reputeArthuil has a reputation beyond reputeArthuil has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Mars'ın atmosferinde yeşil bir ışık tespit edildi
16 June 2020
# 2
Mars gezegeninde zaten seyrek bir atmosfer tabakası var ve bu tabaka çok ama çok ince. Serbest halde oksijen olduğu biliniyor. Hatta ppm< cinsinden 0.04-0.2 arası ozon bile mevcut.

Şu Mars projesi keşke hemen hayata geçse de olacaklara tanık olsak.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevap
Son Mesaj
Turan
Fenerbahçe
0
15 May 2020 18:33
Neoma
Türkiye'den Haberler
0
02 December 2019 09:58
Asrevya
Dünya'dan Haberler
0
08 December 2018 01:37
Arthur
Bunları Biliyor musunuz?
0
08 August 2018 23:43



Ticarî amaç gütmeden, maddî bir menfaat elde etmeden internet yayınlarına olanak sağlayan global bir paylaşım ağı olan ForumDenizi, adından ve vasfından da anlaşılabileceği üzere bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumDenizi üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumDenizi üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumDenizi yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.
5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumDenizi üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.