1 adet çipura
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Sos için:
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı biber salçası
1 adet limon suyu
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Çipurayı yıkayıp süzün. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp karabiber ve tuzla ovun. Balığın karın kısmını kesip soğanı içine yerleştirin. Balığı ızgarada iki taraflı kızartın. Servis tabağına alıp roka, yeşil soğan ve domatesle süsleyin.
Sosu için sarımsağı tuzla dövüp küçük bir kaba alın. Limon suyu, kimyon, zeytinyağı, kıyılmış maydanoz ve biber salçasını çırpın. Hazırladığınız sosu balığın üstüne döküp servis yapın.