Sebzeli tavuk sote
Malzemeler
400 gr kuşbaşı tavuk eti1 soğan1 sarımsak2 sivri biber3 domates1 kırmızı salçalık biber100 gr mantar2 çorba kaşığı sıvıyağ2 dilim limonTuz
karabiber
Yapılışı
Soğanı soyup halka halka doğrayın. Sarımsağı ezin. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Sıvıyağı tavada kızdırıp sırasıyla soğan, sarımsak, tavuk, sivribiber ve mantarları ekleyerek sote edin. Domates ve salçalık biberi ekleyip kavurun. Tuz ve karabiber serpin. Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın ve et yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.